ZAGREBAČKI DERBI NA SVETICAMA: Medvjedi idu na ‘žapce’ bez bijele zastave

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Zbog koronavirusa regularni dio hrvatskog vaterpolo prvenstva još nije završen pa ćemo ovog vikenda svjedočiti neobičnom rasporedu aktivnosti.

Naime, odigrat će se tri utakmice, od kojih će jedna biti četvrfinale razigravanja za prvaka, druga je razigravanje od 9. do 11. mjesta, a treća će biti nadoknada, zaostala utakmica regularnog dijela prvenstva.

Kako je to moguće?

Korona je poremetila raspored tako da su ostale neodigrane dvije utakmice koje su u konačnom poretku ostavile tek jedan upitnik: hoće li s petog mjesta u četvrtfinale s bolje pozicije.

Upravo će u Šibeniku Mornar i Solaris u međusobnom susretu regularnog dijela odlučiti tko će u četvrtfinalu razigravanja imati prednost domaćeg terena. Trenutno oba kluba imaju po 18 bodova, a Mornaru je zbog pobjede u prvom dijelu sezone dovoljan i bod da u četvrtfinalu ide na Primorje, a ne na splitski Jadran. Doduše, Solaris ima još jednu utakmicu, baš protiv favoriziranog Jadrana, pa sve dileme ‘mornari’ mogu riješiti samo još jednom pobjedom. No, bolje ne kalkulirati previše, nakon subote biti će sve jasnije.

Najvažniji susret i ovog vikenda ipak je onaj koji donosi borbu za prvaka. Gradski derbi, Medveščak protiv Mladosti, igrat će se na Sveticama (subota 19:45). Mladost je apsolutni favorit, tu uopće nema spora.

“To ne znači da mi izlazimo s bijelom zastavom. Opet objektivno, svjesni kvalitete Mladosti koja ima europsku klasu, mi ćemo gledati iskoristiti ove dvije utakmice pred nama, kako bi se što bolje pripremili za ono što nam slijedi”, rekao je trener Medveščaka Ivan Rukavina.

Mladost nakon razočaravajućih ispadanja nakon raspucavanja peteraca u polufinalu regionalne lige i Eurokupu sve karte sad baca na domaće prvenstvo. I dalje su bez Konstantina Harkova, a zbog ozljede šake pauzirat će i Bušlje.

“On dugo vuče ozljedu šake i sada je prilika da se oporavi za završnicu sezone. To je i malo ciljanog odmora, nema potrebe za nepotrebnim rizikom”, najavio je trener Mladosti, Zoran Bajić.

U trećem susretu, u razigravanju od 9. do 11. mejsta igrat će KPK i makarski Galeb.


Komentari