Zagrebačka policija pohvalila navijače: Privedena ukupno 21 osoba

Damir Krajac / CROPIX

Sinoćnji nogometni sraz GNK Dinamo i talijanske Atalanta BC na Maksimirskom stadionu, a koji je proglašen utakmicom visokog rizika, prema izvješću PU zagrebačke, sa sigurnosnog aspekta je prošao u najboljem redu, piše Jutarnji.

“Sa sigurnosnog aspekta cjelokupni organizirani dolazak i odlazak gostujućih navijača pod pratnjom policije, a koji su došli sa oko 123 raznih vozila, od kojeg je broja 41 autobus, te koji su i dopraćeni i ispraćeni na stadion, odnosno sa stadiona, prošao je u najboljem redu.

I upravo zato u službene prostorije policije, prije, za vrijeme i nakon utakmice, dovedeno je zbog prekršaja ukupno 16 domaćih navijača starosti od 18 do 46 godina (sedam zbog alkoholiziranosti, tri zbog neposjedovanja ulaznica, dva zbog posjedovanja droge i četiri preventivno) te ukupno pet gostujućih navijača starih između 20 do 40 godina (jedan zbog posjedovanja droge, tri zbog alkoholiziranosti i jedan zbog posjedovanja pirotehnike i droge u alkoholiziranom stanju)”, ističu iz zagrebačke policije.

Što se tiče samog osiguranja utakmice, koja je bila vrlo posjećena te sa sigurnosnog aspekta i vrlo zahtjevna, “sve je proteklo u najboljem redu”.

“Ovim putem želimo ujedno iskoristiti priliku i zahvaliti građanima kao i navijačima na športskom ponašanju koje uključuje i poštivanje uputa organizatora, redara i policijskih službenika”, zaključuju iz PU zagrebačke.


Komentari