Zagreb Open na punim tribinama Maksimira: Teniski turnir osvojio je austrijski igrač Filip Mišolić

Zagreb Open 2022 (foto: press)

Mladi splitski tenisač Mili Poljičak nije uspio osvojiti trofej međunarodnog teniskog turnira Zagreb Open u finalnom meču koji se danas odigrao pred ispunjenim tribinama Tenis centra Maksimir.

U finalu ga je svladao austrijski igrač Filip Mišolić (6:3, 7:6) koji je do glavnog dijela turnira došao zahvaljujući uspjehu u kvalifikacijama.

Pobjednik Zagreb Open 2022. Filip Mišolić (foto: press)

Mili Poljičak je 17-godišnjak koji je trenutno u vrhu juniorske ATP ljestvice, a pred samo dva mjeseca bio je drugi junior svijeta. Na ATP ljestvici je trenutno na 1472. mjestu, a dosadašnji uspjesi na zagrebačkom turniru donijet će mu skok od čak 923 mjesta, odnosno na novoj ljestvici bi trebao biti na 550. mjestu.

Na Zagreb Open je došao s pozivnicom organizatora. Prvo kolo je prošao zahvaljujući pobjedi protiv kineskog igrača Zhizhen Zhanga, u drugom kolu je glatko prošao Talijana Gaioa, koji je 186. igrač svijeta i ima iskustva igranja na najjačim turnira poput Australian Opena.

U četvrtfinalu je Poljičak svladao bosanskohercegovačkog igrača Mirzu Bašića, a u polufinalu je u manje od dva sata igre osvojio svoje mjesto u finalu pobjedom nad Carlosom Gimenom Valerom. Sva četiri meča je Poljičak riješio u dva seta.

Pobjednici turnira u parovima su Adam Pavlašek i Igor Zelenay koji su u finalnom meču pobijedili Domagoja Bilješka i Andreya Chepeleva( (4:6, 6:3, 10:2).

Zagreb Open 2022 (foto: press)

Iako su domaći igrač Bilješko i Chelepev prvi set odigrali izvrsno, u drugom setu duo Pavlašek-Zelenay se vratio u igru i laganim tempom su osvojili drugi set. U trećem setu, Pavlašek i Zelenay su propustili tek dva gema od ukupno 12 odigranih i odnijeli vrijedan trofej parova Zagreb Opena.

ATP Challenger Zagreb Open dio je serije Croatian Tennis Pro Tournaments. Ova serija dio je inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji omogućiti našim mladim tenisačima skupljanje bodova i iskustva na domaćim terenima, a sve to uoči početka Roland Garrosa.


Komentari