ZAGREB LADIES OPEN Petra Marčinko pobijedila Talijanku Cristianu Ferrano u prvom kolu

Foto: Press

Petra Marčinko je pobijedila Talijanku Cristianu Ferrano u prvom kolu Zagreb Ladies Opena. Meč je trajao gotovo dva i pol sata, a Petra je do pobjede došla nakon trećeg seta (4:6, 6:4, 7:5).

Iako je Petra već u prvom setu pokazala dominaciju nad Talijankom – kada je vodila gotovo 4:0, Ferrano se vratila u igru te je žestoka borba trajala do samog kraja.

Foto: Press

Petra se za pobjedu zahvalila navijačima koji su ispunili tribine Tenis centra Maksimir te im je i posvetila ovu pobjedu:

„Mnogo je ljudi došlo i oni su me digli, pogotovo na kraju kada je svaki poen bio važan. Ta potpora domaćeg terena mi je podigla adrenalin i uspjela sam, pobijedila sam“, izjavila je Petra na kraju meča.

Spomenimo i da je Petra nakon meča imala ‘pune ruke’ posla s obožavateljima svih uzrasta koji su tražili selfije i potpise na teniske loptice. U sljedećem kolu Petra se susreće s boljom iz sutrašnjeg meča između Grkinje Despine Papamichail i Jane Fett, još jedne hrvatske tenisačice na turniru.

Foto: Press

Petru Marčinko s tribine je bodrila i Iva Majoli, izbornica hrvatske ženske teniske reprezentacije.

Zagreb Ladies Open je najjači turnir u seriji Croatian Tennis Pro Tournaments. Ova serija dio je inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji omogućiti našim mladim tenisačima skupljanje bodova i iskustva na domaćim terenima, a sve to uoči početka Grand Slam turnira na zemljanoj podlozi – Roland Garrosa.

 


Komentari