Zaboravite na skupe preparate: Savjeti za ljepotu uz koje ćete zablistati

Foto: Pixabay

Provjereno učinkoviti, a neće vam isprazniti novčanik.

Drogerije nude cijele palete skupih proizvoda koji vam garantiraju blistav izgled. Cijene sežu u nebesa, a rezultati nisu baš tako učinkoviti. Donosimo vam deset savjeta za ljepotu koji su provjereno učinkoviti, a neće vam isprazniti novčanik.

Krastavac

Nije mit. Kolutovi svježeg krastavca hrane kožu i smanjuju otoke oko očiju.

Ulje

Najobičnije ulje za njegu kože i kose je bilo vrlo popularno dok se nisu pojavili moderni i preskupi proizvodi.

Limunov sok

Limunov sok odlično je sredstvo za uklanjanje mrlja s kože. Također, ukoliko sok pomiješate s vodom dobit ćete sredstvo za održavanje zdravlja vaše kože.

Pivo

Pivo kosi daje čvrstoću i sjaj. Naime, masnoće i proteini iz piva pružaju vašoj kosi vlagu i teksturu. Potrebno je kosu dobro isprati kako bi se uklonio miris.

Jaja

Samo za odvažne. Proteini iz jaja idealna su zamjena za balzam. Svježe jaje je potrebno razmutiti te nanijeti na kosu, a nakon nekoliko minuta dobro isprati.

Ružino ulje

Jednostavno zgnječite ružine latice dok iz njih ne počne curiti sok i utapkajte to na lice ili usne. Ovo je jedan od najstarijih trikova za ljepotu.

Soda bikarbona

Ako na četkicu za zube stavite malon sode bikarbone pomiješane s vodom, dobit ćete odlično sredstvo za čišćenje zuba. Osim toga, osvježava dah i djeluje blagotvorno na zdravlje desni. Ovaj postupak ponavlja se dva puta tjedno.

 


Komentari