ZA ŠTO TRČE ZAGREPČANI DANAS? Studenti velikog srca na umu su imali jednu specifičnu osobu i jedan grozan potres prethodne godine

Foto: Tibor Jurjevic/PIXSELL

Sportska udruga studenata medicine Zagreb (SportMEF) tijekom dana organizirala je humanitarnu utrku “162 stube”. Ista se odvija na stazi koja kreće ispred dekanata Medicinskog fakulteta, a proteže se preko Mesićeve, Grškovićeve i Rockfellerove ulice te Schlosserovih stuba sve do cilja koji se nalazi ispred dekanata Medicinskog fakulteta.

U stazu su uključene i stube, njih 162 po kojima je utrka dobila ime, a natjecatelji su podijeljeni u četiri kategorije: Mef woman, Mef man, Absolute woman, Absolute man.

Cijela staza je obilježena, uz prisustvo brojnih volontera koji će osim navijanja, i navigirati natjecatelje. Iz udruge podsjećaju i na epidemiološke mjere pa navode kako svi trkači u startnom prostoru moraju nositi masku. “Ako nemate masku, mi ćemo vam je osigurati.
Dok čekate start, molimo vas da držite dovoljan razmak i ne stišćete se jedni o druge.
Da bi ispoštovali sve mjere i čuvali jedni druge, nekoliko metara prije cilja stavite maske i s njima uđite u cilj. Na startu, odnosno cilju bit će osiguran dovoljan broj dezinficijensa pa vas molimo da prije kretanja na stazu i nakon dolaska u cilj dezinficirate svoje ruke”, ističu dalje.

Humanitarni karakter

Za sudjelovanje u natjecanju potrebno je platiti kotizaciju od 30 kuna, a sva sredstva namijenjena su za pomoć obitelji zaposlenika Medicinskog fakulteta čija je kuća teško stradala u potresu u Čučerju. “Na taj način želimo barem malo olakšati svakodnevicu i obnovu uništene kuće”, govore iz SportMEF-a.

Naposljetku, tri najbolja u svakoj kategoriji bit će nagrađeni medaljama i poklon bonovima, a svi ostali natjecatelji će dobiti na poklon majice i moći će se zasladiti čokoladicama, kavom i vodom.

Podsjetimo, utrka je privremeno preusmjerila promet centrom grada, a detalje pogledajte ovdje!

Komentari