Vukovi su se borili, ali protiv Zvezde nisu mogli

Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Crvena zvezda bila je prejaka.

U 22.kolu ABA lige Cibona je izgubila protiv Crvene Zvezde rezultatom 69:56 (22:13, 18:16, 15:17, 14:10).

Cibona je dobro otvorila utakmicu, uz čvrste obrane uspjeli su držati priključak, te je na semaforu dugo pisalo 11:14 za Zvezdu. Uz pomoć Nika Slavice Vukovi su se opasno približili Zvezdi, zakucao je za 13:14, ali nakon toga su Cibosi ispali iz ritma, a Zvezda im je pobjegla na 9 poena prednosti. Domaćini su dobro iskoristili nekoliko gostujućih grešaka i na odmor otišli s rezultatom 40:29.

Zvezda je nastavila dominirati u drugom poluvremenu kada su serijom trica došli na 20 poena prednosti u 5. minuti drugog dijela. Vukovi su, srećom, pokazali dobru obranu pa su tako smanjili zaostatak na 9 razlike, a Zvezdu su ostavili bez pogotka do kraja treće četvrtine.

Cibosi su se zvjerski borili i nisu domaćinima dali ni tren predaha. Uspjeli su se dečki približiti na -7, a mogli su i bolje, ali promašili su nekoliko bitnih šuteva u napadu. Do kraja utakmice agresivnost se, nažalost, istopila, što je Zvezdi odlično “sjelo” i žbog čega su odnijeli zasluženu pobjedu.

Nakon utakmice trener Damir Mulaomerović bio je zadovoljan učinkom ekipe:

“Zaslužena pobjeda Zvezde koja igra najbolju košarku u regionu. Svi smo jako umorni, i mi i oni. Nije nam lako. U drugom poluvremenu smo igrali puno bolje i uspijeli smo podijeliti minutažu svim igračima. Na kraju je presudila širina klupe. Ne zamjeram ništa momcima dali su svoj maksimum”.

Čestitke mojoj ekipi. Odigrali smo dobro u svim segmentima. Možda smo mogli malo agresivnije odigrati u završnici”, kratko je izjavio nakon utakmice Ante Gospić.


Komentari