VUKOVI ODNIJELI POBJEDU: Cibona poslala kući poražene Makedonce

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Cibosi su se razigrali.

Skopski MZT nije slavno završio svoj boravak u Zagrebu. Cibona ih je u 17. kolu regionalne ABA lige pobijedila rezultatom 87: 79.

Momčadi su bile izjednačene na početku susreta no vrlo brzo Cibosi su potjerali vodu na svoj mlin, već nakon prve četvrtine vodili su sa 7 poena prednosti. U dobro ritmu natavili su do kraja prvog poluvremena kada im se MZT ipak uspio približiti na samo koš razlike pa su na odmor otišli s rezultatom 43:41.

Kako je utakmica odmicala tako su odmicali i Cibosi na 11 poena prednosti, ipak MZT se probudio u posljednjoj četvrtini i uspio izjednačiti. Samo nekoliko minuta prije kraj, rezultat ja semaforu izjednačen, ali Vukovi su se vratili u život i priječili MZT da preokrene rezultat u svoju korist.

Najbolji Cibos bio je Šakić s 26 poena, a slijedi ga Reynolds s 19 poena.

“Čestitam Ciboni na pobjedi. Mislim da su svojim iskustvom i našim nekim brzopletim odlukama, gradili svoju prednost tijekom cijele utakmice. Reynolds i Šakić, njihova dva glavna igrača su bila razigrana što je bio ključ njihove pobjede odnosno našeg poraza”, kazao je igrač MZT-a Djorde Drenovac.

“U pripremi utakmice osjećao sam da ćemo imati svoju šansu međutim nismo je iskorsitili. Protivnik je bio sretniji i spretniji od nas. Hvatali smo ovaj ritam. Lutali smo između pametnog posjeda i nekih glupavih poteza koji su Ciboni pružali komfor i kontrolu tijekom cijele utakmice. Iskustvom i kontrolom ritma utakmice Reynoldsa, Cibona je pobijedila”, rekao je trener gostujuće ekipe Ante Nazor.

Jako teška utakmica za nas, pogotovo psihološki nakon poraza u Splitu i 2 poraza u ABA ligi. Bitno nam je bilo dobiti da se vratimo opet u vrh. Uspjeli smo pobijediti jednu vrlo tešku utakmicu,” izjavio je Domagoj Bošnjak.

Na bošnjaka se nadovezao i trener Mulaomerović: “Utakmica je bila teška pogotovo zato što imamo bolesnih igrača, Rozića te Slavicu i Marića koji su bili pod temperaturom, ali su se ipak skinuli za ovu utakmicu. Pohvalio bih ekipu, dobro su odigrali. Mogli smo je prelomiti puno prije međutim na kraju smo dosta pametno odigrali i pobijedili.”


Komentari