Vrhunski tenis se konačno vratio u grad! Razgovarali smo s direktorom Zagreb Opena Goranom Beloševićem, otkrio nam je tko je njegov favorit na turniru

Foto: Dario Lepoglavec

Nikad uzbudljivije proljeće u Zagrebu dočekalo nas je ove godine, barem kad je sport u pitanju. Profesionalni tenis vratio se u glavni grad.

Tako se od 25. travnja do 2. svibnja održao Zagreb Ladies opet, a tenisači i dalje dokazuju svoje znanje na Zagreb Openu iz ATP Challenger kategorije koji će trajati do 16. svibnja. Oba turnira igraju se na zemljanim terenima TC Maksimir, a okupili su više od 120 tenisačica i tenisača iz više od 40 zemalja svijeta.

Koliko je bilo izazovno organizirati turnir u doba pandemije i je li zadovoljan ishodom, otkrio nam je direktor Zagreb Opena Goran Belošević.

“Iznimno je zahtjevno. ATP ima jako stroga pravila po kojima smo morali ograditi cijeli teniski centar te je ulazak dozvoljen samo akreditiranim osobama koje su prethodno testirane. Tu je i svakodnevno mjerenje temperature te obavezan protokol dezinfikacije unutar centra”, priča nam Goran, a zadovoljstvo organizacijom ne krije.

“Za sada sam i više nego zadovoljan. Imam stvarno vrhunski tim mladih ljudi oko sebe koji su jako dobro uigrani. Uvjeren sam da će Zagreb Open postati tradicionalna sportska priredba u gradu Zagrebu. Glavni grad jedne tako velike sportske i teniske nacije to zaslužuje”, priča.

Foto: Dario Lepoglavec

Opisao nam je i kako izgleda meč na TC-u Maksimir.

“Nažalost gledatelja neće biti a ulazak u centar jer dozvoljen samo akreditiranim i prethodno testiranim osobama. Koristili smo više od 150m policijske ograde kako bi naš dio centra uspješno ogradili”, objasnio nam je Goran.

Ističe i da Zagreb Open puno toga donosi našoj metropoli.

“Kako se radi o najboljem mogućem datumu uoči najvećeg grand slam turnira na zemljanoj podlozi, Roland Garrosa, u Zagreb stiže svjesta teniska elita. Većina igrača preferira odigrati par pripremnih turnira u Europi kako bi bilo spremni za Pariz”.

Otkrio je i koje njegov favorit na turniru.

“Moj favorit je svakako Damir Dzumhur iz Bosne i Hercegovine, nekadašnji 28-mi igrač na ATP ljestvici.”, kaže.

Na organizaciju ovog turnira potaknula ga je velika ljubav prema tenisu te želja da se profesionalan muški tenis vrati u grad Zagreb nakon pauze od 6 godina. Upitali smo ga i što nikad neće zaboraviti iz teniske karijere koju je morao prekinuti zbog ozljede.

“Definitivno treninge u Niki Pilić akademiji s Novakom Đokovićem. To je bilo stvarno nešto nezaboravno. Najteže mi je svakako palo kada sam zbog teške ozljede zgloba morao prestati sa samo 21-om godinom. To je svakako najgori period za svakog igrača jer je to početak pravog seniorskog tenisa. Ali očito je tako trebalo biti. Svako zlo za neko dobro”, zaključuje.


Komentari