VRATIO SE NA MAKSIMIR! Mihael Mikić je novi član stručnog stožera Dinama

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Strijelac prvog povijesnog Dinamova pogotka u skupini Lige prvaka, te drugi najtrofejniji igrač kluba svih vremena, Mihael Mikić novi je član stručnog stožera hrvatskog nogometnog prvaka.

Mikić će u u novoj sezoni biti jedan od pomoćnih trenera Damira Krznara.

“Sretan sam što sam ponovno u Dinamu. Prošlo je, mislim, 12 i pol godina. Veselim se jer sam se vratio praktički doma i zbog toga što sam dobio priliku raditi u svom klubu,” kazao je Mikić nakon potpisivanja ugovora.

U Dinamu je igrao u dva mandata, od 1998. do 2004. i potom od proljeća 2007. do prosinca 2008. godine.

Upisao je 283 službena nastupa uz 37 golova. Upisao je 48 nastupa u europskim natjecanjima čime s Edinom Mujčinom dijeli četvrto mjesto na klupskoj povijesnoj ljestvici po broju odigranih europskih utakmica. Iznad njih su rekorder Arijan Ademi s 84, Sammir sa 76 i Milan Badelj s 52 utakmice.

Zanimljivo, strijelac je prvog Dinamova gola u grupnoj fazi Lige prvaka. Zatresao je mrežu Porta u dvoboju 4. kola u domaćoj pobjedi sa 3-1 u studenom 1998. Sa 16 osvojenih trofeja nalazi se na drugom mjestu klupske ljestvice, a više od njega osvojio je tek Arijan Ademi, 19.

“Prošao sam svašta u Dinamu, i najbolje trenutke i teške trenutke, tako da imam iskustvo u svim sferama. Nadam se da ćemo biti uspješni kao i tada u igračkoj karijeri. Veseli me suradnja s Damirom i ostatkom stožera. Krznar ima iskustvo, znamo svi kakav je taktičar i analitičar, i koji god će mi dio posla dati da odradim, dat ću sve od sebe,” dodao je Mikić koji je s Krznarom šest i pol sezona bio suigrač u momčadi plavih.

Tijekom karijere igrao je i za Inter iz Zaprešića, Rijeku, Kaiserslautern, Sanfrecce Hiroshimu i Shonan Bellmare.

Prije dolaska u Dinamo, bio je dio stručnog stožera hrvatske mlade U-21 reprezetacije izbornika Igora Bišćana.


Komentari