VRAĆA SE HNL! Dinamo kreće u borbu ka petom uzastopnom naslovu, prvi protivnik nije nimalo ugodan

Boris Kovačev, Damir Krajač/CROPIX

Ponovno kreće sezona domaćih utakmica, vraća se Prva HNL i to po 31. put. Zagrebački Dinamo kreće u borbu za osvajanje lige, a prva je utakmica na rasporedu već u petak protiv koprivničkog Slaven Belupa.

Veliki su favoriti za osvajanje petog uzastopnog naslova. Na klupi Modrih ostali su svi glavni igrači, Dominik Livaković, Bruno Petković, Mislav Oršić, Arijan Ademi, a doveli su i pojačanja poput Ivana Nevistića i Daniela Štefulja iz Rijeke, Darija Špikića iz HNK Gorce te Marka Bulata iz Šibenika.

Koliko je Dinamo dominantan dokazuje i činjenica da je momčad u financijskom smislu vrijedna jednako kao i vrijednost svih preostalih devet klubova u HNL-u.

Osijek je osvajanjem drugog mjesta prošle sezone ostvario najbolji plasman u klupskoj povijesti, dugo je vremena bio i bodovno ravnopravan Dinamu, no Nenad Bjelica i njegova momčad teško će to ponoviti. Za Osijek je najvažniji bio ostanak najboljeg strijelca prošle sezone Ramona Miereza, dok su najzvučnija nova imena u svlačionici Šime Gržan i Darko Nejašmić. No, klub su napustili iskusni Ivan Santini, Dmitro Lopa, Adam Gyurcso i Guti.

Od svog dolaska u društvo najboljih prije tri sezone, Gorica je uvijek bila stabilan prvoligaš, uvijek u borbi za ulazak u Europu, no ove sezone će to biti teže ostvariti. Osim Špikića, klub su već napustili Ndiaye i Hamad, a očekuje se kako će u vrlo skoroj budućnosti otići i njezin najbolji igrač Kristijan Lovrić koji ima brojne ponude. S duge strane, novi trener Krunoslav Rendulić dobio je na raspolaganje tek mlade i neafirmirane igrače.

Slaven Belupo i Lokomotiva u sličnoj su situaciji kao i prošle sezone kada su do posljednjeg kola strahovali za svoj status, dok će Hrvatskom dragovoljcu, kao i svakom novaku u društvu najboljih, biti teško prilagoditi se na nove zahtjeve.


Komentari