Vraća se Adria Cup: Najbolji malonogometaši ovog petka i subote odigrat će šest utakmica u Zagrebu

Foto: Marin Sušić

Nakon jednogodišnje stanke zbog pandemije Covida-19, U petak i subotu, Nogometni centar Zlatna Lopta (Slavonska avenija 90) ponovno će biti domaćin Socca Adria Cupa.

Riječ je o međunarodnom malonogometnom turniru, pod okriljem Svjetske malonogometne federacije (ISF).

Na domaćem terenu, hrvatska malonogometna reprezentacija dočekati će vrlo jake protivnike: Englesku i Njemačku. Utakmice (njih šest), igrati će se ovog petka i subote, 22. i 23. travnja, a televizijski prijenos omogućiti će Sportska televizija.

“Ono što Adria Cupu ove godine daje dodatnu draž je sama jačina turnira. Dovoljno o tome govori činjenica da se Engleska i Njemačka nalaze u top 6 reprezentacija svijeta. Nijemci su 2018. godine bili svjetski prvaci tako da će sigurno biti veliko zadovoljstvo, ali i izazov igrati protiv tih reprezentacija. Nas malo muče ozlijede, ali sigurno da ćemo sastaviti dobru reprezentaciju koja će se, nadam se, pokazati u pravom svijetlu. Pokušat ćemo što bolje parirati jakim reprezentacijama i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat”, rekao je Željko Ostrman, izbornik hrvatske reprezentacije.

Prilika za daljnje projekte

Krajem ove godine, očekuje se i svjetsko malonogometno prvenstvo. Iako je njegovo održavanje bilo planirano u Meksiku, nepovoljna sigurnosna situacija u toj zemlji, prebacila je natjecanje u Europu, ali točna lokacija se još odlučuje.

“Malo nas je poremetila činjenica da je Svjetsko prvenstvo u Meksiku odgođeno, međutim, mi i dalje nastavljamo trenirati i raditi. Čekamo informacije o novoj lokaciji prvenstva i vjerujem da ćemo biti u potpunosti spremni za njega. U skoroj budućnosti sigurno ćemo odigrati još neke prijateljske utakmice tako da će biti dovoljno prilike za sve reprezentativce da se dokažu, da uhvate vlak za Svjetsko prvenstvo i da tamo odigraju važnu ulogu za našu reprezentaciju”, komentirao je Ostrman.

Foto: Marin Sušić

Uz jake reprezentacije, Adria Cupu u Zagrebu će prisustvovati i vodeći ljudi ISF-a,a najavljeno je da s predstavnicima hrvatskog saveza razgovaraju o budućim malonogometnim projektima u zemlji, čime bi se Hrvatska još jače pozicionirala u ovoj zanimljivoj i dinamičnoj igri.

Komentari