‘Villarreal nas je podcijenio i prije 10 godina’ Bivši Dinamovac se prisjetio utakmice sa Španjolcima, otkriva što očekuje u četvrtfinalu

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Plasman Dinama u četvrtfinale Europske lige, vijest je o kojoj će se još dugo pričati. Ovaj povijesni uspjeh i izbacivanje osmog najbogatijeg kluba u Europi Tottenhama, Bad Blue Boysi su sinoć proslavili velikom bakljadom, vatrometom i pjesmama ispred Maksimira.

Slavila je i cijela Hrvatska, a Dinamo će se 8. travnja suočiti sa španjolskim Villarrealom. Bit će to, ne sumnjamo, itekako zanimljiva utakmica, a Zagreb.info je za prognozu upitao ikonu HNL-a Mathiasa Chagu.

Podsjetimo, Chago je u prvoligaškom nogometu skupio 142 nastupa, branivši boje Dinama, Istre i Lokomotive, a prije toga osječkog Metalca. Ovaj Kamerunac, s Dinamom je osvojio pet naslova prvaka, četiri nacionalna Kupa i dva Superkupa. Bio je i miljenik navijača, a nogometom se bavi i danas, kao skaut Lokomotive.

“Igrači su jučer pokazali pravi timski duh. Stvarno su bili odlični i ja im čestitam na tome”, komentirao nam je Chago sinoćnju utakmicu.

Upitali smo ga što očekuje od utakmice s Villarrealom, a čini se da on ne sumnja u Dinamovu pobjedu.

“Očekujem da će biti zanimljiva utakmica, ali i pozitivan rezultat. Sa Španjolcima imamo već neko iskustvo te smo ih prije nekoliko godina na Maksimiru dobili s 2:0. Ako igrači Dinama budu i protiv Villarreala igrali s jednakom željom i motivacijom kao sinoć, možemo očekivati pobjedu”, kaže Chago.

“Dinamo je jučer napravio veliki rezultat, ne samo za klub već i cijeli hrvatski nogomet“, ističe.

Prisjetio se i utakmice s Villarrealom prije deset godina kada je on za Dinamo zaigrao na poziciji veznjaka u dresu broj 15.

“Villarreal mi je ostao u dobrom sjećanju. Prije deset godina su nas malo podcijenili što nas je još više motiviralo, a imali smo i jake igrače. Bila je to lijepa utakmica, “čisti nogomet”, a mi smo im pokazali da smo na njihovom nivou”, ispričao nam je.

Za kraj smo ga upitali što bi poručio igračima Dinama ususret četvrtfinalu.

“Poručio bih im da igraju sa srcem, kao što su i dosada. U nogometu je sve moguće. Oni nisu do četvrtfinala došli slučajno, već zato što imaju kvalitetu i moć i mogu postići još veći rezultat”, zaključuje.


Komentari