Vikend je rezerviran za Prvenstvo Balkana u boksu: Pogledajte tko će se u Zagrebu boriti u polufinalu i finalu

Foto: Hrvatski boksački savez

U Boksačkom centru Zagreb u četvrtak je započelo Prvenstvo Balkana u boksu za seniorke i seniore, a subota i nedjelja rezervirane su za polufinalne i finalne borbe.

Države sudionice su uz domaćina Hrvatsku: Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Kosovo, Albanija, Sjeverna Makedonija, Rumunjska i Grčka. Bugarska i Turska odustale su zbog pogoršanja epidemiološke situacije, kao i Moldavija, a evo tko će se natjecati ovog vikenda.

U subotu od 13 sati, trećeg dana natjecanja na Prvenstvu Balkana za seniore i seniorke u Boksačkom centru Zagreb, borit će se četvero hrvatskih predstavnika. Na rasporedu je ukupno 10 mečeva u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U poluteškoj kategoriji (81 kg) Riječanin Matej Uremović borit će se za ulazak u nedjeljno finale protiv vrlo kvalitetnog reprezentativca Slovenije Gregora Starišiniča.  Uremović je u četvrtfinalu uvjerljivo svladao Makedonca Arsima Etemija jednoglasnom odlukom sudaca 5:0, a Slovenac je bio slobodan. U drugom polufinalu poluteške kategorije borit će se Besart Pireva (Kosovo) i Vladimir Mirončikov (Srbija).

Za zlatne medalje borit će se tri naše djevojke. Pobjednica Beogradskog pobjednika Sara Kos u kategoriji 64 kg imat će reprizu iz Beograda gdje je u polufinalu podijeljenom odlukom sudaca 4:1 pobijedila srpsku reprezentativku Jelenu Janjičijević.

Lucija Ščrbec u kategoriji 75 kg borit će se za zlato protiv predstavnice Srbije Sandre Rapaić.

Ivona Brnić u najtežoj ženskoj kategoriji 81 kg borit će se protiv Rumunjke Alexandre Petcu.

U nedjelju, 9. svibnja nastupe u finalima osigurali su Petar Cetinić (69 kg), Noa Ježek (75 kg) i Marko Milun (+91 kg). Za zlatne medalje Cetinić se bori protiv reprezentativca Albanije Denisa Nurja, Noa Ježek također protiv Albanca Albana Beqirija, a superteškaš Milun imat će pravi test za olimpijske kvalifikacije protiv vrlo jakog prvaka Srbije Vladana Babića.

U završnim borbama u nedjelju nastupit će i dvije naše olimpijske kandidatkinje Nikolina Ćaćić (57 kg) i Marija Malenica (60 kg). Zagrepčanka Nikolina boksat će protiv Rumunjke Claudije Nechite, a Splićanka Marija u kategoriji 60 kg čeka pobjednicu subotnjeg meča između srpske boksačice Natalije Sandrine i Grkinje Nikolete Pite.


Komentari