(VIDEO)Stipe Miočić ispisao povijest: Uništio ‘Predatora’ u pet rundi pa objavio da postaje tata

Stipe Miočić jednoglasnom je odlukom sudaca pobijedio u meču života protiv Francisa Ngannoua! Američki Hrvat tako je ispisao povijest i postao prvi teškaš koji je pojas obranio tri puta. Bila je to zvjerska borba od pet rundi po pet minuta i Stipina najveća pobjeda karijera.

Prvak je začepio usta svima u UFC-u koji su gurali Ngannou kao favorita i novog prvaka i prije nego što je ušao u oktogom s “najopasnijih čovjekom na svijetu”. Kamerunac je vlasnik najjačeg udarca na svijetu, udarca koji borce šalje na Hitnu, ali Stipe je sve to izdržao i na kraju dominirao nad Ngannouom.

Udarci su sijevali u prvoj rundi, Kamerunac je nekoliko puta pošteno udario Stipu i ozlijedio mu lice, ali prvak kraljevske kategorije nije se dao. sve mu je vratio i nakon toga počeo fominirati nad sedam i pol kilograma težim Ngannouom. Nekoliko puta je afrički borac završio na podu, a vrlo brzo nije mogao ni hodati od umora. Nakon prve runde više nije bio tako napadački nastrojen, a u posljednje dvije je jedva stajao na nogama.

“Meč desetljeća” bio je iznimno iscrpljujuć i za Stipu, koji je u nekoliko prilika mogao sve završiti nokautom, ali umor je bio prejak. S nokautom ili bez njega, ovo će svakako biti najslađa pobjeda u Stipinoj karijeri, a UFC će ga sada morati priznati kao apsolutnog prvaka i prestati od njega raditi “underdoga”. Možda će sada napokon od njih dobiti poštovanje koje zaslužuje.

Činilo se da večer ne može biti bolja, a onda je Stipe objavio da će postati otac, njegovo prvo dijete je na putu i po svemu sudeći radi se o djevojčici.


Komentari