(VIDEO) Večer za pamćenje na zagrebačkoj Šalati: Predivna atmosfera uz spektakl u režiji Boysa i pobjedu Futsal Dinama

FOTO: Zagreb.info / L. Š.

Teško je opisati ili sažeti osjećaj u srcu i trnce po cijelom tijelu svakog navijačice ili navijača koji je jučer sjedio, stajao i skakao na tribinama na jubilarnoj 5. Šalati. Budući da je bila riječ i o promociji Futsal Dinama uoči nove sezone, i više su nego ispunili svoju “promotivnu zadaću”, a mi jedva čekamo da sezona počne.

Vrijeme je jučer bilo blagonaklono pa je uz zalazak cijeli događaj izgledao još spektakularnije, emotivnije i ljepše, a stariji navijači prisjetili su se gotovo romantičnih vremena kada je svaka utakmica upravo ovako izgledala, a Dinamovo ime odjekivalo cijelim Zagrebom.

Nedjelja je bila vrhunac nakon bogatog dinamovskog vikenda; od 7. Dinamovog pub kviza, Dana Dinama u Gračanima predstavljanja dresova na Dolcu i završenice Trofeja Dinamo. Program je u nedjelju počeo u 16:30 kada se igralo finale ženskog turnira, proglašenje pobjednika Trofeja Dinamo za veterane, zatim seniorsko finale.

U 19 sati uslijedio je najiščekivaniji dio: dva prijateljska kluba – zagrebački Plavi (Futsal Dinamo) i atenski Zeleni (Panathinaikos) – odmjerili su snage pred uvijek gromoglasnim Boysima i gostujućim Gate 13, navijačima Panathinaikosa koji su bili uistinu lijepo ugošćeni pa su na kraju Boysi navijanjem podržali njih i njihov klub.

FOTO: Zagreb.info / L. Š.

Prije početka utakmice održana je minuta šutnje za Matu Čuljka, Matiju Capara i Oskara Kadrnku, igrače kluba koji su prerano preminuli, a Boysi su i tijekom utakmice skandirali njihova imena, kao i ona Josipa Kužea i Velimira Zajca, koji se trenutno nalazi u bolnici zbog pretrpljenog moždanog udara stoga mu želimo brz oporavak.

Projekt su podržali i i brojni sportski uglednici pa su se tako na Šalati mogli vidjeti i bivši nogometaši Dinama i Panathinaikosa Silvio Marić i Igor Bišćan, a došli su i Jerko Leko, Nikola Pokrivač, Dubravko Šimenc i ostali.

Kao što smo i očekivali – nebo nad Šalatom je eksplodiralo, Boysi su ponovno priredili pravi spektakl koji je oduševio i dotaknuo i one kamena srca, a nećemo lagati, mi smo pustili i suzu, doduše nekoliko njih. Iako je to bilo manje bitno na cijelom događaju, Futsal Dinamo pobijedio je 4:3, nakon čega su se igrači pridružili svojim vjernim navijačima na tribinama i zajedno navijali, dokazavši da Sjever uistinu pjeva gradu najljepšu baladu. Bili smo uistinu u tom trenutku poput prave nogometne obitelji koja je brojala više od tisuće glasova; disali smo s Dinamom i za Dinamo.

FOTO: Zagreb.info / L. Š.

Kako je i sam Futsal Dinamo najavio nekoliko dana ranije – Dinamo nigdje ne živi iskrenije, glasnije i srčanije nego na Šalati svakog rujna. Staro i mlado, žensko i muško, seosko i gradsko, navijačko i kibicersko, visoko i nisko, sve dinamovsko – nedjelja je bila dan D, a iskrcavanje na Šalati.


Komentari