(VIDEO) Umalo tragedija: Filip Zubčić u zadnjem trenutku izbjegao sudar pri punoj brzini

Foto: Facebook

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je deseto mjesto na klasičnom veleslalomu za Svjetski kup u talijanskoj Alta Badiji.

Njegova vožnja mogla je završiti kobno, no Zubčić je uspio izbjeći sudar u cilju druge vožnje s jednim od neopreznih ljudi iz organizacije utrke koji se našao na stazi, na kojoj je pobjedu u nedjelju odnio Norvežanin Henrik Kristoffersen.

Nakon odličnog devetog vremena u prvoj vožnji, Filip Zubčić je vrlo dobro skijao i na drugoj stazi, na kojoj je opet startao kao 22., kao i u prvom “laufu” te sa 12. vremenom došao do svog drugog “Top 10” plasmana u novoj sezoni, nakon osmog mjesta u Beaver Creeku.

Henrik Kristoffersen je stigao do 20. pobjede u Svjetskom kupu, četvrte u veleslalomu, a prve na Gran Risi, ujednačenim vožnjama, a impresivno je djelovao na drugoj stazi, kad je podloga već bila dosta oštećena. No, trećim vremenom je uspio osvojiti ukupno prvo mjesto (1:57.33).

Filip Zubčić je s novih 26 bodova ukupno sakupio 58 u veleslalomu i nalazi se na 14. mjestu u ovoj disciplini, a Kristoffersen je sa 193 boda preuzeo vodstvo. Norvežanin je vodeći i u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa sa 343 boda, dok je Zubčić na 34. mjestu sa 73 boda.

U ponedjeljak je u Alta Badiji na rasporedu paralel-velelslalom na kojem će ponovno nastupiti i Filip Zubčić.

Komentari

loading...
-->