(VIDEO) UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Dinama zbog divljanja navijača

Foto: ULTRAS-TIFO.net

Dinamo Zagreb hrabro se suprotstavio moćnom Manchester City-u na Etihadu. Unatoč porazu, Dinamo je ostavio pozitivan dojam, te sa optimizmom gleda prema utakmicama sa Šahtarom.

Posebnu pozornost su privukli Bad Blue Boysi kojih je bilo oko 1500, te su svojim neumornim navijanjem i podrškom ostavili pozitivan dojam na stadionu, ušutkavši praktički sve navijače Cityja.

No nije sve bilo tako lijepo kako se prikazuje. Naime, izašli su videi devijantnog ponašanja naših navijača na stadionu. U prvome se prikazuje navijač koji pozdravlja i diže ruku u nacistički pozdrav.

Za vrijeme utakmice došlo je do naguravanja Boysa s redarima na stadionu. Naguravanje je krenulo nakon verbalne svađe domaćih i gostujućih navijača, dobacivanja i uvreda, ali nije došlo do većeg fizičkog sukoba. Redari su brzo primirili čitavu situaciju i sve je ostalo na naguravanju, iako je zrakom proletjelo nekoliko sjedalica s tribina i drugih tvrdih predmeta.

Stoga će etički i disciplinski odbor UEFA-e na svom će sastanku 17. listopada raspravljati o kaznama za Dinamo i Manchester City. Disciplinski postupak protiv Manchester Cityja je pokrenut zbog bacanja predmeta na teren, dok se Dinamu na teret stavlja isti prekršaj te uništavanje imovine na stadionu koje su počinili Dinamovi navijači. Engleski mediji pišu da su navijači Dinama uništili 150 stolaca, iščupšavši ih iz betona.

Komentari

loading...