(VIDEO) TUČNJAVA KOJA ĆE ZAPALITI HRVATSKU! Vraća se zločesti Hrgovićev krvnik! Vrijeme je za revanš?

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Hrvatski boksač, Filip Hrgović, u velikom ne naletu. U kratkom je razdoblju nanizao profesionalni skor od 8-0-0 i gladan je još većih izazova te na koncu i pojasa. Hrgović je trenutno, prema novim ljestvicama, po IBF-u 13. Ruizov izazivač, po WBC-u Wilderov 12. izazivač, dok je po WBA deveti izazivač prvaka Ruiza.

Hrgović je najavio sljedeću akciju u kolovozu ove godine, ali za sada još ne zna s kim će se boriti. Iako je Filip izrazio želju za boksom protiv najboljih boraca današnjice, poput Chisore, Povetkina, Parkera, Takama, svakako bi zanimljivo bilo vidjeti meč s čovjekom koji mu je nanio jedan od najgorih poraza u karijeri, francuskim boksačem Tonyjem Yokom.

Yoka ga je savladao u polufinalu Olimpijskih igara u Riju i to na vrlo kontroverzan način, a ranije iste godine pobijedio ga je u četvrtfinalu svjetskog prvenstva gdje je također, kao i na OI osvojio zlato.

Nakon Olimpijskih igara, Hrgović i Yoka više se nisu susretali, svako je otišao u profesionalce i još uvijek ne zna za poraz, ali Yoka je zapao u teške probleme. Nakon pet profesionalnih pobjed Francuzu je prije godinu dana uručena suspenzija zbog pada na čak tri dopinška testa.


Kazna mu ističe ovih dana, a svakako bi mnogi voljeli vidjeti kako stvari stoje danas, kada je Hrgović znatno napredovao fizički, psihički pa i tehnički. Za sada je revanš teško očekivati jer obojica ganjaju što bolji skor i obojica su jedni od najperspektivnijih boraca današnjice, no još uvijek nemaju ‘rejting’ koji bi privukao dovoljno velik broj gledatelja odnosno koji bi generirao dovoljno zarade, a ovaj meč to zaista zaslužuje. Isto tako, bilo bi možda i pogubno za obojicu da ovako rano dožive poraz, a imaju misije ostati neporaženi što duže. Revanš je itekako moguć, samo zaista treba čekati pravi trenutak…

 

izdv

Komentari

loading...