(VIDEO) Pogledajte snimke najvećih derbija Dinama i Hajduka od prije nekoliko desetljeća

Ljudima koji su život malo poživjeli i koji se sjećaju događaja prije dvadesetak ili tridedsetak godina ne možete više pričati priče o derbiju Dinama i Hajduka.

Da, Dinamo i Hajduk svoju utakmicu Prve hrvatske nogometne lige igraju večeras u 18 sati na zagrebačkom Maksimiru, no za te ljude koji se sjećaju antologijskih utakmica zagrebačke i splitske momčadi ne možete prodati priču o još jednom neponovljivom derbiju pred krcatim tribinama.

Uistinu, nekad su Dinamo i Hajduk igrali svoje utakmice pred najmanje pedesetak tisuća gledatelja, ako ih je bilo manje zabrinula bi se cijela javnost, sociolozi, nogometni radnici, igrači itd.

Hajduk je zbog svoje slabe politike postao rezultatski nekonkurentan Dinamu, automatski time je jedno vrijeme izgubio epitet Dinamovog najvećeg suparnika. Sada je to postala privatizacijom financijski ojačana Rijeka, no dvoboj Dinama i Hajduka ipak je najveća utakmica hrvatskog nogometa. U to nema nikakve sumnje. Ako zbog ničeg drugog onda zbog starih dana, zbog neprijeporne velike tradicije i Dinama i Hajduka.

Danas kad se samo možemo prisjetiti tih dana i velikih derbija iščekujemo novu utakmicu istih suparnika od koje bismo voljeli da nas podsjeti na nekad velike utakmice ovih suparnika.

Stoga vam poklanjamo jedan lijepi podsjetnik kako su izgledale prave derbi utakmice Dinama i Hajduka i to prije više desetljeća. Vrijedi pogledati, nostalgija je nekad dobra stvar.

Hajduk – Dinamo 2:3 (1973.)

Dinamo – Hajduk 0:1 (1974.)

Hajduk – Dinamo 1:0 (1976.)

Hajduk – Dinamo 1:2 (1982.)

Dinamo – Hajduk 3:3 (1987.)

Hajduk – Dinamo 2:3 (1990.)

Komentari