(VIDEO) Otkriven mural posvećen preminulom Mati Čuljku, osnivaču Futsal Dinama

Uzbudljiv zadnji dan Memorijalnog Malonogometnog turnira Mate Čuljak, prvog u sklopu Trofeja Dinamo i u suradnji sa DŠR Črnomerec, je iza nas. Okrunili su prvake u seniorskom i veteranskom dijelu turnira. To su Promotionplay u seniorskom i Dental Centar Grzela u veteranskom turniru.

Uzbuđenja su počela već u 12:30 sa zaostalim utakmicama četvrtfinala. U prvoj utakmici dana Šercerova je igrala protiv Promotionplaya u veteranskom turniru. Šercerova je nakon lutrije penala dobila 4:2. Nakon 30 minuta bilo je 1:1 a golove su postigli Mario Čižmek za Šercerovu i Nikola Badovinac za Promotionplay.

Zatim su u veteranskom turniru nastavili sa svojim četvrtfinalima Krajiška i Dental Centar Grzela. Grzela je deklasirala Krajišku sa 10:1. Valja istaknuti partiju Nikole Smolčića koji je zabio čak pet golova za Grzelu.

Veteranski turnir se nastavio sa AD Tokić & Zloćo i prijatelji Mate Čuljka su pobijedili 3:1 HBR Sport. Strijelci su bili Matija CaparHrvoje Penava i Darko Čordaš za Zloću i Čuljine prijatelje, dok je za HBR zabio Jurica Podvorac.

Nakon toga smo se preselili u seniorski dio turnira. Promotionplay i AAMK Sveučilište su započeli četvrtfinala u ovom dijelu turnira. Promotionplay je pobijedio sa 4:1. Do prolaza dalje su ih vodili Kristijan Lovrić sa dva i Mijo Batarilo te Darko Duvnjak sa po jedan gol, dok je Leo Jakopec zabio za AAMK.

Cvjetno Pinkdroids su pobijedili Playbox Mr. Jack sa 4:3. Do polufinala su ih vodili Vedran ŠkorićHrvoje PenavaDalibor Lukić i Miroslav FilipovićDominik Drmić je zabio sva tri gola Playboxa. Valja napomenuti kako je prava šteta kako su momci iz Playboxa ispali već u četvrtfinalu jer je njihov Ivan Šulentić postao sve vještiji u davanju izjava nakon utakmice, do finala bi možda to bilo i savršeno.

Zadnje četvrtfinale odigrali su Jelena Trade i Tiskara Dikopa. U napetoj utakmici Dikopa je bila bolja sa 2:1. Strijelci su bili Martin Šutalo i David Kos za Dikopu i Silvio Toth za Jelenu Trade.

Polufinala su krenula sa dvobojem Šercerove i AD Tokić & Zloćo i prijatelji Mate Čuljka. Šercerova je poražena sa 3:1. Strijelci su bili Hrvoje PenavaMatija Capar i Robert Grdović. Dok je poraz ublažio Ivan Parlov.

Dental Centar Grzela je bez borbe ušao u finale jer njihovi protivnici Gladne Oči nisu uspjeli skupiti svoje redove i pružiti borbu.

Seniorska polufinala otvorili su Promotionplay i Cvjetno PinkdroidsPromotionplay je bukirao svoju kartu za finale sa 3:1. Kristijan LovrićDarko Duvnjak i Amar Duro redom su zabijali za Promotionplay dok je povesti samo uspio Nikola Perković za Cvjetno.

Tiskara Dikopa zatim je sjajnom partijom otpuhala Niskogradnju Veverec sa terena. Bilo je čak 7:1, a zabijali su David Kos tri puta i Martin Šutalo dva puta.

Nakon male stanke sve je bilo spremno za finale veteranskog turnira. AD Tokić & Zloćo i prijatelji Mate Čuljka i Dental Centar Grzela uz divnu gestu izašli su na teren. Naime obje ekipe su zaigrale u istim garniturama, majicama s likom našeg Mate Čuljka. Nakon 30 minuta bilo je 1:1 u napetoj utakmici. Tomislav Žuna s jedne i Robert Grdović s druge strane pronašli su put do mreže. Kako nakon 30 minuta nije bilo pobjednika, pristupili smo penalima. Lutrija penala u kojoj smo vidjeli više promašaja nego golova sa samo jednim golom Nikole Smolčića odlučila je da Dental Centar Grzela uzima naslov u veteranskom dijelu turnira.

Zatim se na terenu odvila mala nagradna igra kao uverira u ono što nas je čekalo a to je seniorsko finale. Tiskara Dikopa i Promotionplay su bili spremni. Finale je bilo sjajno, sa pregršt dobrih poteza sa jedne i sa druge strane no pobjednik je mogao biti samo jedan. Promotionplay je sa četiri gola Kristijana Lovrića i jednim golom Danijela Matkovića je svladao Dikopu sa 5:2. Za Dikopu su zabijali Karlo Pagadir i Martin Šutalo.

Ceremoniju dodjele pehara za prve tri pozicije u oba turnira upriličila je obitelj Čuljak koja je pehare zasluženim dobitnicima i dodijelila. Matija Đulvat održao je govor koji je posvetio svom prijatelju Mati Čuljku i u kojem se zahvalio svima koji su sudjelovali. Nakon toga svi sudionici turnira su se slikali ispod otkrivenog murala Mati Čuljku.

Čestitke pobjednicima, i nadamo se kako će turnir na Črnomercu i dogodine proći u odličnom okruženju i sjajnom haklu, a mi se selimo dalje.

Iduća postaja Trofeja Dinamo je Bjelovar. U ponedjeljak kreće turnir a u ovim zadnjim satima dok traju prijave još se stignete prijaviti i skupiti ekipu i pokazati da ste najbolji hakleri Bjelovarsko-bilogorske županije, a usudimo se reći čak i šire. Prijavite se i odigrajte sjajan turnir na još boljoj lokaciji starog Partizanovog igrališta, kazali su organizatori.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL


Komentari