(VIDEO) MLADI DINAMOVAC POSTAO JUNAK DANA: Morao je na posudbu, pogledajte kakvu je golčinu zabio

Niko Janković (Damir Krajac/CROPIX)
Od početka godine, mladi Dinamov igrač Niko Janković svoju karijeru gradi na posudbi u Zrinjskom iz Mostara, a u dresu prvaka BiH, jako je odjeknuo potez koji je 20-godišnji hrvatski nogometaš, rođeni Zagrepčanin, izveo u europskoj utakmici jučer navečer.
Igrajući za Zrinjski protiv kazahstanskog Tobola u prvom susretu trećeg kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, Janković je zabio krasan gol, izravno iz kornera. Osim što je to bilo vrlo lijepo, imalo je i jako veliku vrijednost s obzirom na to da je mostarski klub time došao do završnih 1:0 na domaćem terenu, prije uzvrata koji je na rasporedu sljedećeg četvrtka u Kazahstanu.
Gol mladog Hrvata pogledajte ovdje.
U Dinamu u drugoj momčadi

Mladi vezni igrač napadačkog usmjerenja svoj put sada prolazi u mostarskom klubu, a ranije u karijeri, u Dinamu se nije uspio probiti do statusa prvotimca.

Bio je u akciji u mlađim dobnim kategorijama zagrebačkih Plavih, potom i u drugoj momčadi, a odlazio je i na posudbe u Slaven Belupo i Goricu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HŠK Zrinjski Mostar (@hsk.zrinjski)

Ponovno kao posuđeni igrač, sada u Zrinjskom, u europskoj utakmici se itekako istaknuo.

Može li natrag?

U Dinamu konkurencija ostaje jaka, s prilikom do koje teško dolaze i iskusniji igrači s reprezentativnim iskustvom, poput Amera Gojaka, igrača sa sada već dugim stažem u dresu nacionalne momčadi BiH, a Janković će se nadati da će njegova priča s vremenom biti drugačija.

Za sada, posudba u mostarskom klubu vrijedi do kraja nedavno započete sezone, do sljedećeg ljeta. Narednih mjeseci, 20-godišnji Zagrepčanin će u Zrinjskom imati još prilika da se nastavi dokazivati na način kako je to napravio u europskom nastupu.


Komentari