(VIDEO) IZ DINAMA NE ŽELE DA OVO ZNATE! PRIJETI KATASTROFA: ‘Oni mogu izgubiti sve, evo kako će se to dogoditi!’

Foto: Twitter/CroSports

Velika se priča u recentnom razdoblju digla oko najskupljeg eksponata u Dinamovoj svlačionici. Mladi španjolski “wonderkid” Dani Olmo mogao bi napustiti redove hrvatskog nogometnog prvaka, ali… Ne za odštetu manju od 40 milijuna eura! To bi svakako bio najunosniji izlazni transfer u povijesti hrvatskog nogometa no tu opet dolazimo do jednog “ali”.

Ali, tko će i hoće li itko to platiti? U razgovoru za Sportske novosti svoja su mišljenja dali neki od najpoznatijih zastupnika igrača na našim prostorima.

“Ako Olmo s reprezentacijom Španjolske postane, recimo, europski prvak, onda je sve realno, onda je ta cifra od 40 milijuna eura apsolutno dohvatljiva. Međutim, Dani ima ugovor s Dinamom još dvije godine. To znaju svi klubovi u Europi koji su zainteresirani. Rijetko će tko biti spreman platiti igrača od 20 godina 40 milijuna eura, igrača kojem izlazi ugovor za dvije sezone. Jer poznato je da šest mjeseci prije isteka ugovora svaki igrač može potpisati s kim god hoće”, kaže Andy Bara, menadžer koji vodi karijeru baš glavnog aktera priče.

Još je zanimljivije ono što je dodao…

“Onda bi ga Dinamo morao prodati za manju cijenu, samo da ga proda, jer bi onda postojala mogućnost da izgubi sve. Dani nema ugovor od četiri ili pet godina po kojem je super plaćen. U takvim okolnostima klubovi kupci drukčije reagiraju. No, velim, sve je moguće, tržište se brzo prilagođava i mijenja. Da je netko prije, recimo, 25 godina kazao da će se Marko Pjaca, koji je do sada najveći transfer Dinama, prodati za 23 milijuna eura, tko bi to povjerovao. A danas je to sasvim normalno. Tržišna vrijednost određuje se po tome koliko netko stvarno želi igrača”, zaključuje Bara.

Njegov kolega, također poznati menadžer Predrag Rački, veli ovako:

“Nikad ne reci nikad, ali bit će teško doći do te cifre. Da je Dinamo, recimo, stigao do finala Europske lige, onda bi misija bila ostvarljiva. Jer kroz nacionalna prvenstva je jako zahtjevno doći do ogromne cifre. Ima, međutim, jedna velika prilika, a ona se zove Europsko prvenstvo U-21. Ako Furija bude najbolja, a Olmo među glavnim igračima, možemo pričati o toj cijeni. Inače, po meni, Olmo se može trenutačno prodati za oko 22 milijuna eura. Što je opet sjajna stvar za Dinamo.”

Sam Olmo nije previše zainteresiran za sve priče…

“Uopće me ne zanima ta cijela priča oko transfera. Gledam samo Dinamo, uživam ovdje u Zagrebu, imam ugovor s klubom i jedini mi je cilj završiti sezonu s dvostrukom krunom. Vidjet ćemo što nosi budućnost, ali stvarno se ne opterećujem s time”, kaže Dani Olmo.


Komentari