(VIDEO) Hrgović uništio Johnsona! Činilo se da Johnson neće izdržati ni prvu rundu

Instagram: Damir Senčar

Najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović, po drugi put u karijeri nastupa pred domaćom publikom. Nakon meča za internacionalni WBC pojas, koji je osvojio u rujnu protiv Mansoura, Hrgović je boksao s Kevinom Johnosnom u Draženovu domu i slavio je jednoglasnom odlukom sudaca nakon osam rundi borbe.

Tijek meča

Prva runda u potpunosti je pripala Hrgoviću, dominirao je precizno je gađao Amerikanca uglavu i tijelo, ali prekaljeni 39-godišnji boksač vješto je blokirao Filipove udarce glavom, ramenom i vratom. Nije baš neka taktika, ali preživio je.

Preživio je i drugu rundu na isti način, Hrgović ga je u ovoj rundi bacio u nokdaun, ostao je na nogama, ali sudac mu je brojao. Do kraja runde Hrvat je nastavio bombardirati Amerikanca, ali ostao je ovaj na nogama.

Treća runda, isti scenarij. Johnson boksa defenzivno i prima udarce nemilice te čeka svoju priliku. Tu i tamo je uspio uzvratiti, ali ništa strašno.

Četvrta runda. Malo se tu probudio Amerikanac, uputio par udaraca, neki su i odsjeli, ali Hrgović ih je samo otresao. I u ovoj je rundi Amerikanac dobio teške batine i bio na rubu brojanja, međutim, preživio je.

Peta runda, Johnson preživljava. Ista priča. Hrgović je udarao nemilice, ali Amerikanac nikako da padne. Jedva je dolazio do daha još od prve runde.

Činilo se da neće preživjeti prvu, možda drugu rundu, ali Amerikanac je ostao na nogama i u šestoj rundi. Nevjerojatan borac, koliko udaraca teških može primiti.

Sedma runda, Hrgović kao da nije imao rješenja. Što god proba, Johnson preživi. Sada je već bio jako umoran, Filip mu je zadao nekoliko teških udaraca čak i u bradu, ali ostao je na nogama. Sada je zapravo jasno kako je Johnson preživio Furyja, Puleva, Klička, Chisoru…

Za kraj malo napetosti. Hrgović je ovaj put plesao i malo provocirao Johnsona, ovaj je pokušao neke protuudare. Hrgović je potom stjerao Johnsona na konope i počeo ga precizno pogađati. A pogađate, ovaj je preživio. Usput je još čak razgovarao s ljudima iz svog kuta i to dok ga je Hrgović gađao. Nevjerojatan borac.

Komentari