(VIDEO) Federer nadigrao Čilića u epskom meču: Marin je igrao fantastično, ali na kraju je hrabro pao

Foto: Facebook/Marin Čilić

Izvrsno odigrano, Marine!

Švicarac Roger Federer osvojio je Australian Open u meču koji je trajao više od tri sata igre. Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je bio zaista fantastičan kroz cijeli meč i ovo je bila jako teška pobjeda Švicarca, a Marin zaista ne treba biti previše razočaran jer je odigrao izvrstan meč, no Federer je zaista bio za nijansu bolji, piše Dnevno.

Na kraju je završilo 3:2 za Švicarca, odnosno 2:6 7:6 3:6 6:3 1:6.


Čilić – Federer 2:6 7:6 3:6 6:3 1:6

Počeo je prvi set! Marin je prvi na servisu! Nažalost, Federer je odmah ostvario break. Čilić je čak tražio pomoć ‘hawk-eyea’ i povratio je break, ali odmah je u sljedećem servisu zakucao lopticu u mrežu. Nervozan je Marin.

Potom je Federer kao od šale odradio svoj servis i već je 2:0 za Švicarca. Marin je jako nervozan i to se vidi. U trećoj igri prvog seta izgubio je sve tri loptice i potom vratio jedan poen, ali onda je pogriješio i opet break Fedexa.

Federer suvereno vlada terenom. U četvrtom gemu Marin je uzeo tek jedan poen Federeru. Čak je dva puta zakucao lopticu u mrežu.

Čilić se malo probudio u petoj igri. Ostvario je i jedan as. No, općenito u meču previše griješi na prvom servisu. No, Fedex ne neumoljiv. Nakon 30:0, došao je do 30:30 kao od šale. Mučio se Čilić i na kraju ipak uzeo svoj servis. Sada je 4:1 za Federera.

Federer u šestoj igri ponovo vrlo lako uzima poene. Čilić baš nema rješenja za Švicarca, uzeo je i ovaj gem bez ikakvog otpora.

Čilić je lijepo otvorio sedmu igru i konačno se probudio, lako je došao do 40:0  i natjerao Fedexa na greške te na kraju uzeo gem.

Federer je lako odservirao osmu igru i uzeo prvi set. Čilić ne djeluje baš raspoloženo.

Drugi set

Čilić je prvi na servisu i izgledao je vrlo uvjerljivo. Vodio je 40:0, potom je Fedex uzeo poen, ali Marin nije dozvolio Švicarcu da se razmaše.

Čini se kako je Čilić polako vraća u meč. Na Federerov servis imao je dvije break lopte. Potom je Roger odservirao as i onda lako uzeo obje break lopte Čiliću. U deuceu je brzo ostvario prednosti i na kraju natjerao Čilića na grešku te uzeo gem. No, znatno teže nego do sada.

U trećoj igri drugog seta, Čilić je ponovo zapao u probleme. Odveo je gem do izjednačenja, Federer mu baš neda disati. Uzeo je Švicarac prednost, Marin je potom odservirao as i tražio ‘hawk-eye’ povratio je igru u egal i odmah stekao prednost. Potom radi nevjerojatan potez. Imao je priliku matirati Federera, ali je zakucao u mrežu. Čilić se vraća asom u prednost. Federer ga tjera na grešku i baš mu neda ovaj gem. Ponovo dobar servis i Čila je u prednosti, ali onda je gubi! Federer griješi i Čilić konačno prisiljava Švicarca na grešku i uzima igru.

Federer je na servisu. Naravno, odradio je to kao od šale i eto ga na 2:2.

Kakav sada show radi Federer. Vratio je dva smeša Čiliću, ovo se rijetko viđa! Čilić se opet muči na svojoj igri. Federer je opet odveo igru u deuce. Teško Čilić osvaja svoje servise. Dolazi potom u prednost i iskorištava je.

Federer je zaista neumoljiv. Uzimao je poene kao od šale i lako, prelako došao do rezultata 3:3. Nešto više od minute mu je trebalo da osvoji gem.

Čilić je na redu. Ovaj gem je nešto lakše uzeo, Federer sada nije imao baš previše prilika za break. Uzeo je tek jedan poen.

Federer na servisu. Neda se Marin baš tako lako sada. Nakon jedne duge izmjene, Švicarac radi dvostruku grešku i daje Marinu drugi poen. Vratio se potom lako na 40:30. Ponovo duga izmjena i griješi Marin.

Deveta igra, Čilić na servisu i odmah daje poen Švicarcu. Vratio se potom Čila s dva poena, jedan je dobio pregledom ‘hawk-eyea’. No, Federer preokreće i dolazi do 40:30. Potom as Čilića za deuce. Opet as za prednost i nakon izmjene u sljedećem poenu uzima gem.

Deseti gem u drugom setu. Federer servira i odmah radi dvostruku grešku. Ide potom eksplozivni as i Čilić je to loše reternirao. Griješi potom Federer i daje prednost Marinu. Opet griješi Federer na servisu, druga dvostruka u ovoj igri. Griješi Čilić potom odlazi u deuce. Federer potom lako uzima prednost i nakon izmjene uzima i gem, Čila je pucao u aut.

Čilićev servis i sada lako osvaja poene. Bez ijednog izgubljenog poena uzeo je gem. Švicarcu je sve teže uzimati igre, a Čilić se konačno probudio.

Dvanaesta igra, Federer i dalje ima problema s prvim servisom. No, Federer je odmah pokazao da je i dalje itekako ‘živ’. Lako dolazi do 40:0 i na kraju asom uzima igru. Bez ikakvog otpora je ovo bilo.

Tie-break, Marin je prvi i ima vodstvo. Federer potom asom dolazi na 1:1. Opet as Federera i 2:1 je sada. Čilić je potom nakon kraće izmjene izašao na mrežu i osvojio poen, 2:2 je. Marin potom gubi servis, Federer je na 3:2 i ima servis. No, Čilić mu vraća, na njegov servis imao je dobar retern i 3:3 je. Čilić je potom jako loše reternirao Federeru i 4:3 je za Švicarca. Federer gađa u mrežu i 4:4 je. Najvažniji poen je sada uzeo Marin, vodi 5:4. Federer je na redu i sjajno je pogodio za 6:4, sada ima dvije set-lopte. Odmah se vraća u igru Federer 6:6 je. Marin je na redu i evo ga konačno, 7:6 je i Marin ima drugi set!

Treći set

Federer prvi servira i bez previše problema uzima prvu igru, gem je trajao svega minutu i jednu sekundu.

Čilić zatim opet ima problema sa svojim servisom. Uzeo je prvi poen, ali potom je nakon duge izmjene poslao lopticu u aut. Gađao je potom nakon kraće izmjene u mrežu i dao prednost Švicarcu. Federer potom čini isto i odlaze u egal. Griješi Federer, Čila ima prednost 40:30. Uzeo je na kraju lijepim potezom gem.

Federer se sada muči. Marin mu je odmah reternirao, ali vratio se Švicarac s dva uzastopna poena, no griješi i opet je egal. Duga izmjena i Čilić gađa u mrežu pa je Švicarac opet bio u vodstvu. Na kraju je odlično odservirao i došao u vodstvo.

Čilić servira u četvrtoj igri. Krenuo je dobro i nakon izmjene uzima prvi poen. Federer je loše reternirao i Čilić je 30:0. Potom griješi, izvozao je Federera i na kraju šalje loptu u aut. Potom asom odlazi na 40:15 i na kraju uzima gem.

Federer je opet bio u problemima, Marin je malo namučio Švicarca s dva fantastična poena, ali Švicarac na kraju ipak bez problema uzima gem.

Čilić u šestoj igri loše kreće i zakucava loptu u mrežu. Potom, ponovo greška Čilića i Fedex je u dvostrukom vodstvu. Treća greška za redom, 40:0 za Federera i onda tek Marin sili Švicarca na grešku. 40:15 je sada. I break, Federer je bio neumoljiv!

Federerova igra, Čilić je i dalje konentriran nije ga poljuljao break. Držao je Švicarca napetim kod 40:30, ali potom griješi i 5:2 je za Rogera.

Čila je na redu u osmoj igri. Ne daje se Marin, imao je 40:0 i potom Federer griješi na 5:3 je Čilić sada.

Federer servira za set. Odmah na početku lako osvaja poen. Zatim, as i loš retern Čilića. Griješi potom Čilić i ima sada tri set lopte za redom Fedex. As za set i to je to, treći set je Federerov.

Četvrti set!

Čilić je prvi na servisu. Dva puta je uzeo poene, potom je Švicarac uzvratio s dva. Preokrenuo ga je Federer na 40:30 i onda break! Jako je to loš star Marina bio. Nevjerojatno s kojom lakoćom Fedex rješava u četvrtom setu poene.

Federer je na redu. Sjajan poen na početku, Marin mu je dva puta odlično vraćao, ali Federer je sve stizao i uzeo poen. Potom, opet lijepa izmjena i opet uzima Federer. Uslijedio je servis u tijelo i 40:0. No, vratio je Marin reternom na 40:15, ali ne uspjeva, Roger je digao ritam igre i Marin, koji zaista sjajno igra, jednostavno nema odgovora.

Marin je na servisu, imao je prvu dvostruku servis grešku. Federer je dogurao do vodstva od 30:15, a Čila je vratio u egal. Potom opet griješi i daje novu šansu za break Švicarcu. No, vratio se i osigruao deuce, potom asom došao do prednosti i uzeo gem. Težak i važan gem je to bio, da ga je prosuo bilo bi praktički gotovo.

Pomalo nervozno je djelovao Marin uoči Fedexova servisa. S lakoćom Švicarac uzima tri poena za redom i na kraju maestralnim slajsom uzima gem.

Marin je sada lako u petoj igri svladao Federera, ovaj mu je uzeo tek jedan poen. Meč traje već više od dva sata.

Federer je na redu za servis. Odmah griješi na početku, odlično je Marin uzvratio i to dva puta. Potom, dvostruka servis greška Federera i Marin je imao tri šanse za break. Odmah je Fedex pogriješio i Marin je na 3:3, uspio mu je break.

Čilić servira i odmah traži ‘hawk-eye’ jer se činilo da je u autu, ali ipak nije. Lako je uzeo novi poen, ali Federer se brzo vratio u egal. Odlazi Čilić na 30:15, potom se Federer vraća. Nakon kraće izmjene griješi Čilić i Fedex je dobio break loptu. Čilić onda udara smeš i odlazi u deuce. As potom za prednost i dobar servis za 4:3.

Griješi Federer odmah na svom servisu, Marin se lijepo podigao nakon onog breaka i svašta je još moguće. Čilić je agresivniji i evo ga na 30:0, ali onda Fedex smanjuje na 30:15, ali onda Roger gađa u aut i ima dvije break lopte Čilić. Kakav preokret. Smanjuje na 40:30 Federer, ali teško, jedva. Čilić gađa u aut i otišlo se u deuce. Prednost potom ostvaruje Federer i nakon maratonske izmjene Marin je uspio nadmudriti Federera, opet egal. Potom Federer as iz drugog servisa, ovo Marin nije očekivao. No, vratio se Čila opet u egal i neda mu nikako da osvoji poen. Potom je Marin došao u prednost nakon ‘hawk-eya’. I breaknuo je Federera za 5:3.

Marin se konačno probudio i u servisu za set pomeo je Fedexa i uzeo set za izjednačenje.

Peti set

Federer je prvi servirao i osjetilo se da je malo pao. Čilić je počeo dominirati terenom i od 30:0 stigao je do 30:30. No, griješi potom i daje poen Federeru. Čilić je potom došao do deucea, nije imao odgovora na njegovu igru Švicarac. Griješi Federer i daje prednost Čiliću, no Hrvat je gubi, ali je potom vraća jer Federer griješi. Triler je to bio. Fedex se vraća u deuce i uzima prednost odmah i na kraju teškim poenom uzima svoj servis. Jako teško igra Federer, a Čilić je postaje sve moćniji.

Čilićev servis. Uzeo je prvi poen, ali vratio se u egal Federer. Dvostruka greška potom Čilića, prednost za Švicarca. No, griješi i sada je Marin opet na 30:30. Neugnodnu loptu Marina, Federer zakucava u mrežu i sada je Marin na 40:30, no griješi i otišlo se u deuce. Prednost je dobio Federer nakon pregleda ‘hawk-eyea’ i potom breaka Čilića.

Federer je odmah na početku svog servisa prosuo poen, Marin je sjajno igrao. No, Federer se brzo vratio u egal. Potom asom ide na 30:15. Zatim prekrasan poen Čilića, Fedex ga je slajsom pokušao skratiti, ali brz je Čilić stiže loptu i vara Federera te hvata egal. Zatim, na dosta slabašan servis Čilić napucava loptu u aut, neobjašnjivo. Federer griješi i evo ih u deuceu. Prednost za Federera i onda Čila griješi i evo ga na 3:0.

Čilić niti u jednom trenutku nije pokleknuo, sjajan tenis igrao je kroz cijeli meč. U četvrtoj igri Čilić lako dolazi do 40:0 i onda asom lako uzima gem.

Peta igra, Fedex odmah tjera Čilića na greške, vrlo brzo je došao do 30:0. Onda asom ide na 40:0 i zatim neuhvatljivim servisom ide na 4:1. Jako lako dobiven gem.

Šesta igra, Čila je odmah izgubio poen. Federer se sada već razbudio i Čilić gubi 30:0. No, vratio se na 30:15, ali onda gađa u aut i evo Fedexa na 40:15. Nažalost, Federer ga je opet breaknuo i sada servira za meč i naslov!

Odlučujuća igra za Federera i servis. Jako lako je došao do 30:0 i onda na 40:0, odnosno tri meč lopte. I Čilić je pogriješio, tražio se ‘hawk-eye’ i to je to! Federer osvaja Australian Open u meču koji je trajao više od tri sata igre. Marin je bio zaista fantastičan kroz cijeli meč i ovo je bila jako teška pobjeda Švicarca, a Marin zaista ne treba biti previše razočaran jer je odigrao izvrstan meč, no Federer je zaista bio za nijansu bolji.


09:34 – Fedex je u strašnoj formi, Čilić će imati težak posao!

Yet to drop a set in the , @RogerFederer‘s form has been a big plus…

09:30 – Tenisači su stigli na teren i zagrijavaju se polako.

09:27 – Jeste li znali?

Prikaži sliku na TwitteruPrikaži sliku na Twitteru

DYK ❓

In the three previous matches at @Wimbledon before facing Federer, Cilic won 80 per cent (52/65) of his net points.

In the final, he won just 52 per cent (12/23).

…which way will it go tonight?

09:25 – Marina će sigurno pratiti i njegova djevojka.

09:20 – Stasiti mladić iz Međugorja koji je već godinama tu negdje blizu teniskog vrha, no nikad baš na vrhu opčinjava sportski svijet svojom upornošću i istrajnoću. Pročitajte Marinov životni put.

09:00 – Evo kako su najavili meč Čilića i Federera.

Game on: It’s Cilic v Federer.

You ready?

08:30 – “Zajednički nam je cilj da svi gledatelji u Hrvatskoj imaju priliku pratiti naše sportaše u postizanju vrhunskih svjetskih uspjeha. Iz tog razloga Eurosport je ustupio HRT-u prava za prijenos”, poručili su s HRT-a u priopćenju. Dakle, ipak će prenositi. A koji je problem HRT-a i Čilića pročitajte u nastavku.

08:15 – Federer o Čiliću. “Imao je dužu pauzu i nije imao težak meč, to će mu pomoći. Snažan je on tenisač i jako udara lopticu i sasvim je zasluženu ovdje. Sjećam se još kako me razbio na US Openu. Ne mogu dočekati revanš. Samo da osvoji tu još jednu titulu i ne moram ništa više osvojiti”, veli Federer.

08:00 – Jedna smo od rijetkih zemalja, rijetkih društava, gdje su političari popularniji i od vrhunskih sportaša i estradnih zvijezda, a ako je sportaš k tome miran i nenametljiv onda u nas lako postaje – antizvijezda.

07:30 – Marin Čilić je sa svim svojim vrlinama i manama, uspjesima i neuspjesima, jedan od najvećih hrvatskih sportaša suvremenog doba. U svijetu sporta gdje se vrti velik novac, gdje je konkurencija impresivna, gdje je medijska pozornost stravična – on se godinama snalazi. I spada u vrh tog sporta, neupitno.


Komentari