(VIDEO) DINAMO OSTAJE U NAPETOJ BORBI: Gradski rival mučio i usporio Plave

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Dinamo je u 33. kolu 1. HNL propustio doći korak bliže naslovu prvaka. Zagrebački Plavi su u gradskom dvoboju u Kranjčevićevoj odigrali 1:1 protiv domaće Lokomotive, koja je imala priliku i za bolji rezultat, no tu šansu propustila je zabivši samoj sebi.

Domaći su od 30. minute imali vodstvo nakon što je Sandro Kulenović zabio iz penala. Lokomotivin napadač koji je na posudbi iz Dinama iskoristio je šansu koja je stigla nakon što je Luka Ivanušec igrao rukom u 16-ercu, u bloku udarca protivničke momčadi.

Lokomotiva svoju prednost nije zadržala. Golman Ivan Nevistić je u 51. minuti napravio veliku grešku, lopta mu je prošla kroz ruke i noge nakon protivničkog udarca, a u nastavku akcije, Mersinaj je napucao Soldu od kojeg se lopta odbila u gol pa se na semaforu upisalo izjednačenje na 1:1 Soldinim autogolom.

Kiša donosila probleme

U nastavku utakmice nije bilo izrazitih šansi. Sve se uglavnom svodilo na udarce izvana, a na koncu, Dinamu nije preostalo ništa drugo nego pronaći utjehu u bodu nakon susreta čiji je prvi dio obilježilo loše vrijeme, s kišom koja je jako utjecala na igru.

U sljedećem kolu, Dinamo će iduće nedjelje na Maksimiru igrati protiv Osijeka koji je sada treći, s pet bodova zaostatka. Na drugo mjesto ljestvice izbio je Hajduk, s četiri boda manje od zagrebačkih Plavih.


Komentari