(VIDEO) Dan rukometa u Hannoveru: Uzvratni susreti reprezentacija Hrvatske i Njemačke

Foto: Jörg Schüler/Getty Images

Nakon spektakla u zagrebačkoj Areni, rukometna kolonija Hrvatske i Njemačke preselila se u Hannover. Slijede uzvratni susreti. Tages Des Handball ili u prijevodu Dan rukometa nazvali su Nijemci ovaj dvostruki uzvrat s Hrvatskom. I rasprodali TUI Arenu. Drugim riječima nepunih 10 000 ljudi svjedočit će uživo tim susretima. Kapa do poda, gospodo. Tako se voli nacionalne reprezentacije i rukomet. Bez obzira je li to prijateljski ili natjecateljski susret.

SUBOTA 26.10.2019. 14:30 NJEMAČKA – HRVATSKA (M)

Nakon minimalnog poraza u Zagrebu, muška reprezentacija će napraviti sve što je u njezinoj moći da uzvrati na isti način. Aduta za to sasvim sigurno imamo. Za razliku od zagrebačkih dana koji su bili ispunjen brojnim medijskim i sponzorskim obvezama, i gdje izbornik Lino Červar nije imao ni jedan trening s kompletnom ekipom, u Hannoveru su dva dana potpuno posvećeni sami sebi i treninzima. Osim toga, razgovarali su i kolektivno i pojedinačno, slagali plan i program za ono što ih čeka u sljedećoj godini koja će biti izuzetno zahtjevna. Zato treba očekivati drugačiju Hrvatsku u tom uzvratnom susretu.

Lino Červar, izbornik muške seniorske reprezentacije:
„Od igrača koji su nastupili u Zagrebu u Njemačku nisu doputovali Zlatko Horvat, Kristijan Bećiri i Marin Jelinić. Zato su tu dvije nove mlade snage Fran Mileta, i Lovro Mihić kao pojačanja za krila, te Marino Marić na crti. Želimo vidjeti njih u jednom ovako zahtjevnom susretu. Jasno je da će svoju priliku dobiti i Ivan Martinović koji je u Hannoveru doma. Zaslužio je to sjajnim igrama u Bundesligi i na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Očekujem od svih, a posebno starijih igrača da podnesu malo veći teret i probamo uzvratiti Njemačkoj. Premda, rezultat nam nije u prvom planu.“

SUBOTA 26.10.2019. 17:30 NJEMČKA – HRVATSKA (Ž)
Pomlađena i praktički potpuno nova hrvatska ženska reprezentacija uspjela je u svom prvom nastupu u Areni iznenaditi favorizirani sastav Njemačke. Remi koji su ostvarile višestruko je vrijedan. Bilo je tu jako puno mladih igračica koje su prvi put zaigrale u reprezentaciji, i to protiv gotovo kompletne Njemačke koja nas je izbacila iz utrke za Svjetsko prvenstvo. Usporedbe radi Nenadu Šoštariću od toga sastava nedostaje čak 11 igračica.  S druge strane  kada je ostao bez igračica koje nastupaju u inozemstvu (ovo nije EHF week pa ih klubovi nisu dužni pustiti) i igračica Podravke Vegete, izbornik je bio prisiljen tražiti neka nova rješenja. I dobio nekoliko rukometašica na koje se u budućnosti itekako može osloniti. Nenad Šoštarić je u Hannover doveo praktički istu ekipu koju je imao  u Zagrebu. Nedostaje samo Dora Lacković koja je dobila posao i vratila se u Osijek.

Nenad Šoštarić, izbornik ženske seniorske reprezentacije:
“Pokušat ćemo ponovno agresivnom obranom pokvariti planove domaćinu, koji će se sigurno nastojati, uz pomoć punih tribina iskupiti  za remi u Zagrebu. Nama je  to nova prilika da testiramo naše mlade snage i vidimo kako će reagirati u takvoj situaciji, s punim tribinama, jer toga nema kod nas, ali pritiskom koji dolazi u takvoj situaciji. Kako nema Dore Lacković, želim probati i mladu Emu Guskić. Rezultat je naravno uvijek važan, ali u ovoj situaciji, kada nas nema više od dvije trećine, o tome je bespredmetno razgovarati.“

TUI Arena rasprodana je prije deset dana. 9967 karata nestalo je u trenu. Zanimljivo, Njemačka je u Hannoveru u posljednjih deset susreta doživjela čak šest poraza. Na listi onih koji su pobjednički napustili ovaj grad bila je i Hrvatska 2006. godine kada smo slavili s 27:30. Ne bismo imali ništa protiv da se ta priča ponovi i sutra.


Komentari