(VIDEO) BRAVO, VATRENI! Hrvatska ostvarila prvu pobjedu, pogledajte Mandžin ‘ukradeni’ gol i hladnokrvnu realizaciju Modrića

Hrvatka je nadigrala nimalo lakog suparnika i slavila s 2:0 autogolom Eteboa i pogotkom Modrića iz penala. Hrvatska ima prve bodove na prvenstvu i sada je prva u skupini ispred Argentine, Islanda, koji imaju po jedan bod i Nigerije. Početak nije mogao biti bolji, ali igra možda i nije bila na razini kakva će biti potrebna za nokaut fazu, ali treba biti zadovoljan.


HRVATSKA – NIGERIJA 2:0

90′ + 4′ – Kraj utakmice! Hrvatka je nadigrala nimalo lakog suparnika i slavila s 2:0 autogolom Eteboa i pogotkom Modrića iz penala. Hrvatska ima prve bodove na prvenstvu i sada je prva u skupini ispred Argentine, Islanda, koji imaju po jedan bod i Nigerije. Početak nije mogao biti bolji, ali igra možda i nije bila na razini kakva će biti potrebna za nokaut fazu, ali treba biti zadovoljan.

90′ + 2′ – E, Kovačiću… Mateo je sam izašao pred vrata Nigerije, ali imao je loš kut s desne strane i umjesto da je dao Perišiću koji je bio u sredini, išao je sam u realizaciju i golman ga je lako pročitao.

90′ + 1′ – Još je malo do kraja, Nigerija stišće koliko može, a Hrvatska se strpljivo brani i čeka šansu iz kontre. Ne treba srljati.

89′ – Brozović je kažnjen sa žutim kartonom, možda čak i malo pretjerano.

88′ – Bilo je opasno pred vratima Hrvatske, Moses je na kraju šutirao, a Strinić je blokirao.

86′ – Mandžukić izlazi, Pjaca ulazi. Hrvatska trenutno igra bez prave špice. S tribina se ori ‘Zovi samo zovi’, ranije su pjevali ‘Večeras je naša fešta’…

84′ – Perišić je sada nastradao u duelu s Nigerijcem, nadskočio je Ivana i pogodio ga laktom u glavu.

81′ – Nigerija je sada istrčala opasnu kontru, Musa je na kraju bio u prilici, ali se sudario sa Strinićem i sada obojica leže na terenu. No, sve je na kraju prošlo bez ozljeda.

78′ – Izašao je Rebić, sjajni Ante Rebić, a Kovačić je ušao.

77′ – Hrvatska kao da je namirisala krv i silnio je pritisnula Nigeriju od posljednjeg gola, ali nekako su se uspjeli obraniti.

71’ – GOOOOOOL! MOOOODRIIIIĆ! Luka je hladnokrvno realizirao penal za 2:0 vodstvo Hrvatske!

69′ – PENAL ZA HRVATSKU! Mandžukića je nakon kornera rukama držao Ekong, lopta je išla ravno na Mandžu, čisti penal.

66′ – Moses se sada malo bacio u kaznenom prostoru Vatrenih. Bio je u duelu sa Strinićem i pao nakon kratkog remplanja. Nema tu govora o penalu.

62′ – Ušao je hitronogi Ahmed Musa, izašao je Iwobi.

60′ – Igalo je sada pucao glavom iz blizine, ali lako je to uzeo Suba. U istoj minuti ulazi Brozović, izlazi Kramarić, a Modrić sada ide na polušpicu, Brozović dublje na centralnog veznog.

55′ – Kakav promašaj Rebića! Periši je majstorski centrirao, a Rebić je iz velike blizine puknuo preko gola. Ipak, suđeno je i zaleđe, tako da je bolje da je promašio.

53′ – Ne žuri se Vatrenima, polako grade napade, a Nigerijci su dosta nervozni i agresivni, igraju jaki pressing, ali kronično im nedostaje mirnoće u ofenzivnom segmentu.

50′ – Rakitić je sada opalio s 30-ak metara, ali lopta je dobila uzlaznu putanju i otišla preko gola.

50′ – Nigerija je krenula silovito, pritišće od početka drugog dijela.

47′ – Opasno sada nakon kornera Nigerije, Moses je izveo, a Balogun je opasno tukao.

46′ – Počelo je drugo poluvrijeme. Hrvatska izvodi početni udarac.


45′ + 2′- I kraj prvog dijela. Hrvatska je uvjerljivo kvalitetnija u svim segmentima igre. Mandžukiću su nažalost oduzeli pogodak i upisali ga Etebeu, ali vodstvo je tu. Puno toga je moglo biti bolje, ali čak i uz ovako osrednju igru Hrvatska je bolja momčad.

45′ + 1′ – Moses je sada iz opalio preko gola. Malo su Nigerijci počeli pritiskati kako se bliži kraj poluvremena.

45′ – Nigerija i dalje nema rješenja, sada je Nigerija nakon prekida imala opasnu šansu, Iwobi je tukao nakon odbijanca, ali Lovren je blokirao.

40′ – Kramarić je sada imao lijepu šansu, ali išlo je to preko gola.

33′ – Čini se kako su suci upisali autogol Etebeu. Šteta…

32′ – GOOOOL! MANDŽUKIĆ JE ZABIO! Modrić je izveo korner, Rebić je prenio loptu na Mandžukića koji glavom iz blizne gađa Etebea i lopta ulazi u gol.

30′ – Rakitić je prvi kažnjeni igrač kod Hrvatske. Rakitić je već dva puta startao grubo na igrače Nigerije i sudac ga je prvi put upozorio, a sada je dobio žuti karton zbog starta na Mosesu.

28′ – Rebić je definitivno najbolji igrač na terenu. Leti s lijeve, pa s desne strane, sječe u sredinu, traži suigrače… Zaista je u sjajnoj formi.

25′ – Nigerija je sada malo pliće postavljena, što bi moglo otvoriti dobre kanale za naše bočne igrače, a opet uzmu li loptu Nigerijci moglo bi biti opasno. No, važno je reći kako Hrvatska odlično igra bez lopte i Nigerija je sada imala samo nekoliko izleta kod kaznenog prostora Hrvatske.

20′ – Nedvojbeno, Hrvatska je bolja i opasnija na terenu. Tempo se malo spustio, ne žure ni jedni ni drugi, ne srljaju s napadima.

16′ – Kramarić se ne boji pucati izvana, okinuo je 20-ak metara, ali kraj gola.

14′ – Prva odlična akcija. Rebić je divljački povukao po boku, ušao u sredinu dao za Mandžu, a on daje povratnu na Perišića koji puca malo iznad grede.

12′ – Zanimljivo, Dalić je postavio Rakitića kao dubinskog playmakera, vraća se Ivan skroz na poziciju stopera kako bi pokretao napade.

10′ – Prvih deset minuta prošlo je u znaku Hrvatske. Dominiraju Vatreni, ali ozbiljnijih prijetnji nije bilo.

7′ – Agresivna je Hrvatska, pressing se igra vrlo visoko i Nigerijci baš i ne znaju što će s loptom.

5′ – Za sada je tempo dosta visok. Hrvatska ima inicijativu, akcije se uglavnom pokreću po bokovima, Rebić je jednom protutnjao po lijevoj strani. Nigerijci za sada čekaju svoju šansu iz kontre.

1′ – Počinje utakmica! Nigerija je izvela početni udarac. Sudac ove utakmice je Brazilac Sandro Meira Ricci.


20:55 – Intoniraju se himne, prva na redu je Lijepa naša. Kako lijepo zvuči, pjeva cijeli stadion.

20:52 – Ori se stadionom u Kalinjingradu ‘U boj, u boj, za narod svoj’.

20:30 – Vatrenima je poruku podrške poslao i najopakiji čovjek na svijetu, Stipe Miočić, prvak teške kategorije pri UFC-u.

Stipe Miocic

@stipemiocic

LET’S GO @MarioMandzukic9 and Croatia!!! We got this!

20:20 – Poznati su sastavi! Hrvatska ide u nikad ofenzivnijoj formaciji!

HRVATSKA: Subašić – Strinić, Lovren, Vida, Vrsaljko – Modrić, Rakitić – Perišić, Kramarić, Rebić – Mandžukić.

NIGERIJA: Uzoho – Idowu, Balogun, Ekong, Shehu Abdullahi – Obi Mikel, Ndidi – Etebo, Iwobi, Moses – Ighalo.

 

20:15 – Pojavio se u Rusiji i jedan bivši visoki dužnosnik u hrvatskoj Vladi…

20:10 – Naš stručni komentator, Tonči Gabrić otkrio je važan faktor za uspjeh na SP-u.

“Nesigurnost vratara vam oduzima koncentraciju cijeloj obrani, igrači počnu razmišljati što bi moglo biti ako se nešto dogodi i tu je najveća opasnost od nesigurnog vratara. Nisam vam zalud rekao da je pravi vratar 51 posto momčadi. Vidjet ćete. Pitam vas, jeste li vidjeli još svjetskog prvaka s lošim vratarom,. Ha”, pitao se Gabrić.

Autor: Bruno Herljević


Komentari