(VIDEO) Bravo, Hrvatska! Barakude se s Europskog prvenstva vraćaju s broncom, pogledajte kako se slavilo u svlačionici

Hrvatska nakon osam godina ponovo odnosi medalju s Europskog prvenstva. U borbi za broncu uvjerljivo je svladala Italiju rezultatom 10:8 (4:0, 3:5, 2:1, 1:2).

Čestitam igračima i stožeru, ovo je veliki rezultat bez obzira na to što nismo osvojili zlato, no ne može uvijek biti zlato. Bitno je da imamo kontinuitet ostvarivanja velikih rezultata i naravno nećemo stati niti na ovome. Nema žalbe za polufinalom, desilo se što se desilo, taj tren nismo imali dovoljno snage i koncentracije protiv tako fantastičnog protivnika. Reprezentaciju Srbije iznimno respektiram, no znam i da ih možemo dobiti. Prije ove utakmice pobijedili smo ih tri puta za redom, pobijediti ćemo ih ponovo. Ovoga puta su oni bili bolji, ja im čestitam od srca i želim im svu sreću u finalu. Mislim da smo odigrali jedan fantastičan turnir s 5 glatkih pobjeda i jednim porazom, dok su naše ponašanje, borbenost igrača u bazenu i način na koji su predstavljali našu državu nešto na što svi moramo biti ponosni. Ja sam iznimno ponosan na njihovu izvedbu i ovaj veliki rezultat, rekao je Ivica Tucak, izbornik.

Naši dečki slavili u svlačionici uz pjesmu Moja domovina:

Najbolji strijelac među hrvatskom reprezentacijom bio je Loren Fatović s tri postignuta pogotka, potom Bušlje i Lončar dva te Joković, Buljubašić i Garcia po jedan gol.

Bilo je teško vratiti se nakon poraza u polufinalu ali odlučili smo da moramo uzeti tu medalju. Cijelo ljeto smo se pripremali i radili za to, ovo je bila jedna od najtežih sezona. I eto, uspjeli smo, sretni se vraćamo u Hrvatsku, zaključio je Loren Fatović.


Odličan je bio i Marko Bijač na golu, koji je  zabilježio čak osam obrana.

Zaustavili smo njihov pokušaj da se vrate nazad u utakmicu, igrali smireno, Bijač je opet bio izvrstan, vrhunski brani cijeli turnir pa tako i ovu utakmicu. Ljevaci su proigrali, Lončar je bio odličan kao i Vrlić, sve odlično, svi segmenti, prokomentirao je Ante Vukičević.

Presudilo je naše srce, želja, ali i kvaliteta. Ovo je bila strašno teška utakmica, energetski na maksimumu. Ali borba za medalju zaslužuje upravo to, rekao je Anđelo Šetka.

Mislim da je ovo jedno prekrasno postignuće. Cjelokupni turnir, počevši od četvrtfinala kada smo se vratili iz situacije u kojoj smo gubili, pa i polufinala protiv Srbije u kojem smo također pokazali tu želju, ali nažalost falilo je malo mirnoće. Ali danas evo, i nakon tog poraza u polufinalu, uspjeli smo ponovo skupiti glave i završiti turnir na najbolji mogući način. Mi smo Svjetski prvaci, pobjednici Europa kupa i kada smo dolazili naravno da smo ciljali na zlato. Ali svaka medalja je zlatna na ovako velikom natjecanju tako da idemo doma ponosni i sretni, zaključio je Ivan Buljubašić.

Komentari

loading...
-->