VELŠANI LUDO SLAVILI: Navijač se ozbiljno ozlijedio, na tribinama intervenirala i hitna pomoć!

Foto: Duje Klaric / CROPIX

Hrvatski navijači ostali su razočarani nakon ‘mršavog’ boda protiv Walesa na Poljudu na početku kvalifikacija za Euro 2024. u Njemačkoj, a gosti su dolazak do 1:1 itekako slavili.

U tom slavlju dogodila se i jedna ružna situacija u kojoj je sudjelovao gostujući navijač. Sve se zbivalo nakon što je na dijelu tribina s Velšanima došlo do naguravanja, nakon čega je čovjek pao i udario u beton, a reagirala je hitna pomoć.

Svemu je svjedočila supruga navijača koji je pao, uz njega u trenutku gužve koja je izbila u slavlju. Sreća u nesreći jest što posljedice nisu bile ozbiljnije. Po prvim informacijama, čovjek koji je pao i udario u beton prošao je bez težih ozljeda.

Mnogi se proveselili

Na velškoj strani, dugo i jako se slavio bod koji je gostima na Poljudu golom u sudačkoj nadoknadi na kraju susreta donio njihov vezni igrač Nathan Broadhead. Proslava je počela na poljudskim tribinama, a nastavljena je drugdje u Splitu.

Bilo je pritom i žaljenja što je baš ta noć bila kraća, zbog pomicanja kazaljki sata unaprijed i prijelazu na ljetno računanje vremena, no mnogi su se svejedno dobro snašli u lokalima koji su bili otvoreni do kasno.

Veseli i tijekom dana

Velšani su bili u dobrom raspoloženju i ranije u Splitu, u navijačkom zagrijavanju za utakmicu koja je gostima donijela bod. Bilo je puno druženja na splitskoj Rivi, gdje je na okupu bio veliki broj hrvatskih i gostujućih navijača, a pritom je ostao zabilježen samo jedan manji incident – zbog obješenih velških zastava na zgradi državne institucije, splitskog ogranka Državnog ureda za reviziju.

Nakon policijske reakcije i upozorenja, gostujući navijači su sami skinuli zastave koji sat prije odlaska na tribine Poljuda.

Dalić očekuje podizanje

Nakon utakmice, u svojoj prvoj reakciji, izbornik Zlatko Dalić približio je dojmove večeri koja za Hrvatsku nije završila sretno. “Baš šok u zadnjoj minuti, da primimo gol, ali to tako bude u životu, nekad dobiješ, nekad ne. Trebali smo zabiti drugi gol”, bile su izbornikove riječi u programu Nove TV.

Slijedi gostovanje protiv Turaka, u utorak u Bursi, a Dalić je uoči nastavka puta u kvalifikacijama istaknuo da ne treba dizati paniku.

“Ne treba sada stvarati pritisak, gleda se broj bodova na kraju. Mi znamo što nam je činiti, moramo biti prvi ili drugi u grupi, osvojiti 17-18 bodova, to je to”, kazao je hrvatski izbornik.


Komentari