VELIKO SRCE ZAGREBAČKIH HOKEJAŠA I NAVIJAČA: Donirali gotovo pola milijuna kuna za prevenciju zloćudnih bolesti

FOTO: Igor Soban/PIXSELL

Prave hokejske spektakle u Ledenoj dvorani Doma sportova upotpunila je i ‘ružičasta’ humanitarna akcija u kojoj su hokejaši Medveščaka i njihovi navijači još jednom pokazali veliko srce i prepoznali borbu koju treba podržati. 

Naime, osim što su podržali borbu hokejaša Medveščaka za bodove protiv moćnih SKA iz Sankt-Peterburga i CSKA iz Moskve, navijači su se uključili i u borbu protiv raka dojke i započeli obilježavanje Ružičastog listopada u zagrebačkom Brlogu. Medvjedi već tradicionalno skreću pažnju na važnost brige za zdravlje koje je uvijek na prvom mjestu, a da su djela važnija od riječi, pokazuju i ove sezone.

Ružičasti listopad u Brlogu zagrebačkih Medvjeda započeo je u suradnji sa skupinom navijača Sektor Bavaria iz Münchena koji su za ovu akciju donirali 100 ružičastih pakova. Prodajom ovih pakova prikupljene su donacije za rad Udruga koje provode kampanje i aktivnosti s ciljem prevencije i borbe protiv raka dojke.

FOTO: Igor Soban/PIXSELL
FOTO: Igor Soban/PIXSELL

„Zahvaljujemo klubu koji već drugu godinu za redom podržava ovu našu akciju, a ponajviše hvala svima onima koji ovo prepoznaju i svojim donacijama i kupnjom paka nekome bar na trenutak vrate osmijeh na lice“, izjavio je voditelj navijačke skupine Sektora ,,Bavaria” iz Münchena, Pavo Šukan.

Zagrebački Medvjedi već nekoliko sezona uspješno, zajedno sa svojim navijačima, provode kampanju Ružičasti listopad. Cilj kampanje je ukazati na brigu za vlastito zdravlje koja, kako kažu Medvjedi ‘ne počinje niti ne završava s listopadom već traje svih 365 dana u godini’. Do sada su hokejaši Medveščaka u suradnji sa svojim navijačima i sponzorima prikupili te brojnim Udrugama i organizacijama donirali gotovo pola milijuna kuna za prevenciju zloćudnih bolesti noseći ružičaste vezice na klizaljkama, mijenjajući boju svog tradicionalno plavog dresa u ružičastu, organizirajući brojna humanitarna druženja, humanitarne licitacije dresova i hokejaških rekvizita i slično.

FOTO: Igor Soban/PIXSELL
FOTO: Igor Soban/PIXSELL


Komentari