VELIKO IZNENAĐENJE U ZAVRŠNICI: Concordia 1906 pobijedila Mladost, pa postala novi prvak Hrvatske u hokeju na travi

Concordia 1906

Protekli je vikend donio završnicu prvenstva Hrvatske u hokeju na travi koja se igrala na Zagrebačkom hokejskom centru. HAHK Mladost je osigurala nastup u finalu uvjerljivo savladavši ekipu HK Zrinjevca s 5:0 u prvoj polufinalnoj utakmici. Gledajući međusobne rezultate kroz čitavo prvenstvo, Zrinjevac je teško mogao pobijediti Mladostaše i nitko upućen u domaći hokej na travi nije ostao iznenađen takvim rezultatom.

No, druga subotnja polufinalna utakmica između HK Zeline i HK Concordije 1906 nosila je puno više nepoznanica. Dva prvenstvena susreta su završila po jednom pobjedom za svaku momčad. Zelina, prošlogodišnji prvak, iskusna je momčad s nekoliko hrvatskih reprezentativaca. S druge strane, Concordia, prošle godine četvrtoplasirana ekipa prvenstva, prepuna je juniora koji tek trebaju dosegnuti svoj vrhunac. Utakmica je donijela pregršt lijepih golova i poteza te požrtvovne borbe za svaku lopticu, a na kraju je sa 6:4 slavila Concordia golovima Krleže, Mesarića, Lapteva, Vnuka i Aleksića.

Tako su se u nedjeljnom finalu susrele ekipe Mladosti i Concordije. Mladost u svojim redovima ima 9 hrvatskih i jednog ukrajinskog reprezentativca, dok u prosjeku vrlo mlađahna Concordija ima tek dva seniorska i pregršt juniorskih reprezentativaca.

U velikom taktičkom nadmudrivanju i vrlo borbenoj utakmici s čak 2 zelena i 5 žutih kartona Concordija je pokazala da su njezini „golobradi“ mladići naglo odrasli i da se mogu ravnopravno nositi s iskusnim igračima Mladosti. Utakmica je završila rezultatom 3:2 za Concordiju, a strijelci za Concordiju su bili Krleža, Aleksić i Akuneev, dok su za Mladost zabili Kalinchuk i Taušan.

Tom pobjedom je ekipa HK Concordije 1906 osim naslova prvaka Hrvatske izborila i nastup u europskim takmičenjima za predstojeću sezonu.

Komentari