VELIKI USPJEH ZAGREPČANKE: Darija Jurak se plasirala u polufinale Australian Opena

Foto: Hrvatski teniski savez Instagram

Zagrepčanka Darija Jurak (36) plasirala se u polufinale prvog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena. U paru sa srpskom tenisačicom Ninom Stojanović pobijedila je Aleksandru Krunić i Martinu Trevisan 6-7, 6-3, 6-2.

Za plasman u polufinale sa Stojanović zaradila je malo manje od milijun kuna. S 36 godina ostvarila je do sada najveći uspjeh u karijeri, a za prolazak u finale borit će se protiv trećih nositeljica Čehinja Barbore Krejčikove i Katerine Siniakove.

Darija se tenisom počela baviti kao šestogodišnjakinja i naglasila da je na putu do uspjeha bilo mnogo odricanja.

“Mogu živjeti od tenisa, da nije tako, ne bih ga ni igrala. Bilo je toliko odricanja, štoviše, još traje”, rekla je za 24sata.

Kao uzor istaknula je Rogera Federera kojeg cijeni i kao uzor van terena.

“Od ponašanja na terenu, mentalne snage u teškim trenucima… Fascinantno. Veliki je džentlmen izvan terena, obiteljski čovjek, za mene je to savršenstvo”, istaknula je Darija.

Prije meča opušta se meditacijom i jogom, a smatra to svakodnevnim radom na sebi.

“Meditacija je svakodnevna, ujutro, tijekom dana i navečer. Sjedinjenje uma i tijela da rade kao jedno. Da sam svjesna svakog pokreta i misli. Meditacija nije samo rad i priprema uoči mečeva, to je svakodnevni rad na sebi”, smatra Darija.


Komentari