VELIKI USPJEH NAŠIH SPORTAŠA! Obranili su boje zagrebačkog Taekwondo kluba ‘Jastreb’ u španjolskom Benidormu

Foto: Jastreb

U španjolskom Benidormu danas, 18. travnja 2021. godine, održan je Spanish Open turnir iz G1 klase Svjetske taekwondo federacije.

Boje zagrebačkog Taekwondo kluba Jastreb branili su Luka Turkalj -54kg, Marko Lipovac -58kg i Matej Nikolić -80kg u pratnji trenera Luke Horvata.

Luka Turkalj osvojio je 1. mjesto s četiri pobjede 23:2 prvo kolo protiv Jorge Murilla (Špa), četvrtfinale protiv Isaca Blancoa (Špa) s rezultatom 21:14, polufinalnu borbu Luka je dobio na zlatni bod protiv Hugo Arille španjolca koji je na zadnjem juniorskom prvenstvu Europe osvojio broncu, a u finalu s rezultatom 19:8 je dobio Andrea Contija iz Italije.

Marko Lipovac osvojio je 3. mjesto s dvije pobjede prvu protiv Giovani Imaparato na zlatni bod, a drugu protiv Jose Munoza 29:24. U polufinalu Marko se borio protiv Adriana Vincentea Junte aktualnog seniorskog viceprvaka europe od kojeg je ovog puta poražen rezultatom 21:11.(da podsjetimo, Marko je Juntu pobijedio u 12.mj. u Sarajevu na EP u olimpijskim kategorijama).

Matej Nikolić danas je imao nešto manje sportske sreće te je nakon uvodne pobjede12:7 protiv Lucasa Llopisa u drugome kolu naletio na Marokanca Achrafa Mahboubija viceprvaka Afrike s rezultatom 21:1.

Taekwondo klub Jastreb na Otvorenom prvenstvu Španjolske G1 natjecanju WTE zauzeo je ekipno 2. mjesto u poretku muških seniora odmah iza domaćina nacionalnog tima Španjolske.

Prema saznanjima iz Europske taekwondo federacije ovo je ujedno i posljednja večer natjecanja u ovom dijelu godine, izuzev Europskih kvalifikacija za Olimpijske igre.

Foto: Jastreb
Foto: Jastreb
Foto: Jastreb


Komentari