VELIKI USPJEH MLADE LUCIJE! Djevojka rastura na svjetskoj razini, a uz to želi postati i kirurg

Lucija Lesjak (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Mlada karatistica Lucija Lesjak nova je velika nada hrvatskog sporta. Naime, na Svjetskom prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koje se održalo u studenom prošle godine, Lucija je osvojila brončanu medalju. Povrh sjajnih sportskih rezultata, Lucija niže uspjehe i na obrazovnom planu. Studentica je Medicinskog fakulteta u Zagrebu, a u nedavnom intervjuu za Srednja.hr pričala je o tome kako usklađuje sve svoje obveze.

“Karate treninge imam svaki dan navečer, osim vikendom. Kondicijske treninge radim triput tjedno, a od toga dva treninga budu kroz radni tjedan, a jedan kondicijski trening radim za vikend. Ustajem oko šest, nekad bude i pet, ovisno o tome imam li kondicijski trening prije faksa ili nakon.

Ako je prije faksa, onda sam u dvorani u otprilike 6:30, pa odradim trening do osam. Ali većinom ustajem u šest, na Rebru moram biti u devet, imam vježbe do 12, nakon toga idem doma jer već u 13 imamo seminare koji traju otprilike sat i pol. Odspavam, učim, idem na navečer na trening i ako imam dovoljno energije učim još nešto nakon treninga, ali s obzirom na to da se vraćam oko 22:30, nemam baš puno vremena, a moram priznati da mi ni koncentracija nije najbolja”, izjavila je Lucija.

Također, Lucija je dodala u istom intervjuu kako jednog dana želi specijalizirati kirurgiju.

Podsjetimo, na turniru Svjetske karate lige u portugalskom gradu Matosinhosu održanom u travnju 2022. godine, Lucija je osvojila zlatnu medalju u kategoriji +68 kg, svladavši  Turkinju Meltem Akyol Hocaoglu u finalu.

Lucija Lesjak dolazi iz sela Strahoninec kraj Čakovca, a karate je počela trenirati u Karate klubu Međimurje. Prve karate korake naučila je od svog oca, bivšeg karatista Kristijana Lesjaka, a zatim je karijeru nastavila u bojama ‘Hrvatskog Dragovoljca’.

Luciji želimo sve najbolje u njenim karijerama!


Komentari