Veliki transfer o kojem se priča: Milijuni padaju na Kajzericu

Foto: Arhiva

Marko Dabro, 25-godišnji napadač Lokomotive, odlazi u Kinu! Pao je transfer i nogometaš iznenađujuće seli na Daleki istok.

Velik je to posao za Lokose ako se zna da je Dabro ljetos došao kao slobodan igrač iz drugoligaša Bijelog Brda.

Dva postignuta pogotka Slavenu Belupu, bili su zapravo i posljednji Dabrini zgodici u majici Lokosa, jer je ubojiti napadač potpisao ugovor s Beijingom Guoanom, klubom koji je donedavno trenirao Slaven Bilić.

Dabro, dakle, više neće igrati za Lokose, praktički je već napustio Kajzericu i uskoro putuje u Kinu, prvenstvo tamo počinje za nešto manje od tri tjedna, 1. svibnja. Posrednik u ovome poslu bio je menadžer Andy Bara…

Kinezi mu vjeruju i još je jedan hrvatski nogometaš otišao na Daleki istok, a dodajmo da je prije nekoliko dana još jedan bivši Lokomotivin napadač, Dejan Radonjić (31), potpisao za kineski klub Tianjin Jinmen Tiger, nakon što je nedavno napustio Qingdao.

Dabro je podsjetimo, ove sezone za Lokose postigao ukupno 14 pogodaka (13 u prvenstvu, jedan u Kupu) i imao je jednu asistenciju. Treći je na popisu najboljih strijelaca Prve HNL, bio je i u lovu na trojicu nekadašnjih napadača Lokomotive koji su u jednoj sezoni Prve HNL postigli više pogodaka od njega.

Prvi je Andrej Kramarić, koji je postigao 15 pogodaka u sezoni 2012./13., slijede Nino Bule (2009./10.) i Ante Budimir (2013./14.), s po 14 pogodaka, Dabro će, eto, ostati četvrti…

Ukupan posao vrijedan je oko 800.000 eura, dakle oko šest milijuna kuna.


Komentari