Veliki talent Hajduka završio u Dinamu: Nemoguća senzacija, a nije prvi put

Hajduk-Atletico (Foto: Tom Dubravec / CROPIX)

Nemogući udarac za Hajduk, a svakako još jedna lijepa vijest za Dinamo. Jedni navijači slave, a drugi su u šoku… Naime, s posljednjim danom lipnja talentirani nogometaš Marko Brkljača odlazi iz Hajduka i potpisuje za Dinamo.

Riječ je o jednom od najvećih talenata Hajduka, ali taj mladić i klub s Poljuda nisu uspjeli pronaći zajednički jezik i produžiti ugovor. Navodno su njegovi roditelji poslali “nerealne zahtjeve” prema Hajduku, a klub to nije mogao ispuniti, pa će Brkljača svoju karijeru graditi u Zagrebu.

Iako vijest još uvijek nije službena, sve bi trebalo biti potvrđeno 1. srpnja.

“Prvu ponudu smo mu dali prije deset mjeseci, međutim njegovi roditelji i predstavnici imali su nerealne zahtjeve”, rekao je sportski direktor Mindaugas Nikoličius pa dodao:

“Smatram da smo mu kao klub pokazali poštovanje, on je ovdje deset godina, dva puta je bio na pripremama s prvom momčadi i gotovo godinu dana trenirao je s prvom momčadi”.

Prema direktoru, Brkljača je na stol dobio najbolju moguću ponudu, jednaku ponudu koju splitski klub daje ostalim top talentima iz akademije.

“Uvijek mi je u razgovorima govorio da želi ostati u Hajduku, ali njegovi predstavnici pred nas su postavili nerealne zahtjeve, kojima nismo mogli udovoljiti. Pokušali smo napraviti sve da zadržimo Marka i potpišemo s njim ugovor, ali kriteriji moraju biti isti za sve”, zaključio je sportski direktor Hajduka.

Tko je Brkljača?

Rođen je 15. srpnja 2004. Počeo je u Velebitu iz Benkovca, a od 2014. godine je u Hajduku. Brkljača je uvršten i na listu 60 najvećih nogometnih talenata na svijetu koju je objavio britanski Guardian. Bio je i na radaru Juventusa…


Komentari