Veliki preokret na izborima u Dinamu: Na popisu je otpao jedan vrlo jaki kandidat

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

U tijeku su izbori za Skupštinu Dinama, a ove godine postupak se prvi put održava na demokratki način. Do 19 sati glasati može 13.025 članova Dinama.

Od 60 skupštinara, 25 će odabrati članovi, i to odabirom jedne od dviju nominiranih lista, one koju predvodi Velimir Zajec (Dinamovo proljeće) i one koju predvodi Otto Barić mlađi (Dinamo iznad svih).

Dinamo na povijesnim izborima: Evo kako i gdje glasovati

Nešto prije podne svoj su glas dali Barić i Zajec, a oko podna na Maksimirski stadion okupili su se u velikim brojevima i Bad Blue Boysi koji su vrlo brzo svojim brojevima “okupirali” cijeli prilaz biračkim mjestima.

Širi se intrigantna glasina

Odvijat će se i online glasovanje, a Dinamo je danas objavio upute kako će se to moći učiniti na službenoj klupskoj Facebook stranici. Navijači će se prijaviti putem klupske stranice, a zatim će moći glasati uz pomoć posebnog koda i fotografije osobne iskaznice.


Prema nekim procjenama do 13 sati glasalo je već više od 3500 ljudi. Vijest nije potvrđena, ali prema informacijama portala Dnevno spominje se da bi u slučaju da Velimir Zajec, odnosno lista Dinamovo proljeće, pobijedi listu Otta Barića, moglo doći do pretrčavanja kandidata s Barišićevog popisa u krug Zajecovih pristaša.

Za izbor predsjednika kluba bit će potrebno većina od 60 glasova, a navodi se da ih je nekolicina s Barišićevog popisa spremna doći k Dinamovoj legendi i tako mu pomoći u izborima.

Boysi su došli u velikim brojevima (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Dinamo je putem svojih službenih stranica potvrdio kako su članovi Izvršnog odbora odradili tajno glasanje i odabrali 35 predstavnika Skupštine i pet zamjenika. Podsjetimo, tijekom dana će preostalih 25 članova Skupštine odabrati i Dinamovi navijači na prvim povijesnim demokratskim izborima.

Najveća vijest nakon objave liste Mirka Barišića jest činjenica da među 35 kandidata za skupštinu, pa i među pet “zamjena” nema – Dragutina Kamenskog, donedavnog člana IO-a i čovjeka koji je čak figurirao kao potencijalni kandidat za novog predsjednika kluba.

Nema ni Dinamovih legendi

Značajno je pritom da na listi nema ni Dinamovih legendi Čerčeka i Deverića. Nema ni Vladimira Gašparovića, člana Izvršnog odbora koji je bio na čelu radne skupine za novi Statut, kao ni Željka Markovića zvanog Leopard, vlasnika Ban Toursa, dosad važnog igrača iz sjene u preslagivanju odnosa unutar kluba.

Tri godine bez Cice: Bio je simbol Zagreba, a svi pamte njegove slavnu rečenicu o moru i nogometu

Evo liste: 1. Mirko Barišić (nositelj liste), 2. Lovro Maržić, 3. Damir Najmenik, 4. Marijan Tomurad, 5. Janko Gogolja, 6. Bogdan Tihava, 7. Petar Šarić, 8. Karl Heinz Truskaller, 9. Hrvoje Josip Balen, 10. Ivica Cvitković, 11. Dino Jakovljević, 12. Milivoj Novak, 13. Denis Oroši, 14. Renato Mikšić, 15. Saša Janković, 16. Zdravko Kačić, 17. Stijepan Petrović, 18. Stjepan Kovačević, 19. Zlatko Kuzman, 20. Miroslav Par, 21. Nenad Bračun, 22. Hrvoje Šojat, 23. Nikola Hanžel, 24. Ante Todorić, 25. Ivan Todorić, 26. Siniša Kuzman, 27. Zlatko Premuš, 28. Tihomir Vukadin, 29. Miroslav Vukić, 30. Stanko Lazar, 31. Goran Babić, 32. Većeslav Bergman, 33. Tomislav Filipović, 34. Domagoj Badanjak, 35. Damir Hosi


Komentari