VELIKI IZAZOV ZA NAŠEG IZBORNIKA: Može li Čačić izbrisati ‘neuspjeh’ s Europskog prvenstva?

Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatski izbornik optimističan je i vjeruje u pobjedu svoje reprezentacije.

Nakon neuspjeha koji su Vatreni doživjeli na Europskom prvenstvu u Francuskoj, izbornik Čačić pred novim je izazovom. Ovog puta ulog je još veći iz dva razloga. Naime, sada je riječ o Svjetskom prvenstvu, a ujedno treba vratiti vjeru navijača, ali i vlastitih igrača. Nakon ispadanja s Eura mnogi su govorili da je glavni krivac upravo izbornik, sumnjalo se u neke njegove odluke, a i još je uvijek aktualan sukob koji je imao s Lovrenom. Sve je to samo unijelo negativnu energiju u našu momčad, a to se nažalost po rezultatima na kraju i vidjelo.

Stali u njegovu obranu

Iako su Vatreni bili svjesni nedovoljno dobre igre na Euru, nisu optuživali izbornika. Jedan od naših reprezentativaca koji je stao u njegovu obranu bio je i novi kapetan Luka Modrić. Međutim, čak je i on bio svjestan loše igre.


“Za mene je Euro bio neuspjeh. Odigrali smo dobar Euro, ali rezultatski to nije bilo uspješno”, prenosi Večernji list. Sada je pritisak na hrvatskog izbornika još veći.

Vatreni su favoriti

Ante Čačić nema nimalo lagan zadatak – Hrvatsku treba odvesti na Svjetsko prvenstvo. Turska, Island, Ukrajina, Finska i Kosovo nisu bezazleni, ali su Vatreni ipak favorit broj jedan. Čačić je na jučerašnjoj konferenciji komentirao utakmicu protiv Turske.

‘Nema sigurnih bodova’

“Hrvatska je jaka te osim ozljede Subašića i oproštaja Srne praktično nepromijenjena, diše i djeluje kao momčad čija kvaliteta nije upitna i vjerujem da ćemo gledati dobru utakmicu i na kraju biti radosniji. Rakitić je s nama, dobro je raspoložen, nije nov u momčadi i neće biti nikakav problem što ga nije bilo nekoliko dana na pripremama. Lovre Kalinić je već branio za Hrvatsku, u kontinuitetu dobro brani u klubu, dugo je u reprezentaciji i spreman je odgovoriti zahtjevima ove utakmice”, donosi Hrvatski nogometni savez.

“U našoj skupini igraju četiri sudionika EP-a i nigdje nema sigurnih bodova. Zato mislim da će biti neizvjesno do samog kraja. Uz nas, i Turska, i Island, i Ukrajina vide sebe na SP-u, ali trebat će dobrih igara u kontinuitetu da se to ostvari”, dodao je Čačić.

Kako će proći prva kvalifikacijska utakmica, vidjet ćemo već danas u 20:45 sati.

Komentari