Velikani stoje u redu za bivšeg Dinamovca, klub se boji da ostaje bez ključnog čovjeka

Andrej Kramaric, Ivan Perisic, Marcelo Brozovic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Talijanski mediji pišu da je Inter ponudio bivšem igraču Dinama Marcelu Brozoviću produljenje aktualnog ugovora. Razlog je što Brozovića, koji u najboljim godinama (27) igra u životnoj formi, najprecizniji je dodavač i najveći trkač Serie A, žele Real, Liverpool i Barcelona.

Talijani ističu da se Brozoviću ovog ljeta aktivira odštetna klauzula od 60 milijuna eura, ali da ona vrijedi samo prva dva tjedna srpnja. Kako to nije iznos koji spomenuti velikani ne bi mogli izdvojiti čak i u vrijeme velike krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, Inter se od ostanka bez nezamjenjivog igrača želi osigurati nudeći mu produljenje ugovora u kojem će biti naveden daleko viši iznos za koji ga Nerazzurri moraju pustiti.

“Interu predstoji jako vruće ljeto, a razlog za to je strah i realna mogućnost da ostane bez ključnog čovjeka Brozovića”, piše Corriere dello Sport i otkriva da je Brozović voljan produljiti ugovor s aktualnim klubom za još jednu godinu, ali da za to traži osjetnu povišicu – da mu plaća umjesto trenutnih 3,5 milijuna eura godišnje bude 4,5 milijuna eura.

Hrvatski veznjak je praktički neprocjenjiv Interu. Trener Conte ga je prozvao vođom momčadi, suigrači ističu da je najvažniji u ekipi, a jasno je i zašto. Prema podacima portala WhoScored, Brozović je od početka sezone 2018./2019. igrač s najviše točnih dodavanja (3684) u Serie A, a gotovo u svakoj utakmici je među najbolje ocijenjenim Interovim igračima…

Talijanska liga je krajem veljače objavila ljestvicu igrača s prosječno najviše pretrčanih kilometara, a Brozović je tu uvjerljivo prvi s 12,4 kilometra po utakmici. Drugoplasirani Dejan Kuluševski pretrči u prosjeku pola kilometra manje. S trkačkim kapacitetima maratonca u Rusiji je 2018. godine srušio rekord svjetskih prvenstava kad je u polufinalu protiv Engleza u 120 minuta pretrčao nevjerojatnih 16,3 kilometra.

Osim svega navedenog, Brozović je Interu važan i kao starosjedilac. U klub je došao u siječnju 2015. iz Dinama uz odštetu od osam milijuna eura. Pet i pol godina kasnije vrijedi šest puta više.


Komentari