Velikani sporta na izvlačenju parova na Kutiji šibica

Foto: Vedran Tolić

Ove godine na Kutiji šibica sudjelovat će čak 206 momčadi, a nastavljaju i s drugim turnirom za žene

U četvrtak, 16. studenog u prepunoj pivnici «Pivana» održan je ždrijeb povodom 47. izdanja malonogometnog turnira Kutija šibica. Europske i svjetske prvakinje u četvercu bez kormilara Bruna Milinović, Izabela Krakić, Ivana i Josipa Jurković, karizmatična pjevačica Indira Levak, bivši vaterpolo reprezentativac Dubravko Šimenc, višestruki boksački prvak Hrvoje Sep, nogometaš GNK Dinama Arijan Ademi, košarkaši KK Cibone Josip Bilinovac i Domagoj Bošnjak te europski prvak i nositelj brončane medalje s Olimpijskih igara Filip Hrgović bili su domaćini ždrijeba te su imali čast izvući prve parove ovogodišnje Kutije koja će, kao i prethodnih godina, zasigurno biti zanimljiva i neizvjesna sve do samog kraja.

Ove godine za Kutiju šibica prijavile se čak 206 momčadi. Ova impresivna brojka najbolje svjedoči o tome da i nakon dugog niza godina, koliko se ovo malonogometno natjecanje održava, Kutija šibica ne prestaje plijeniti pozornost ljubitelja nogometa, među kojima uživa reputaciju prave malonogometne poslastice.

Kako je naglašeno prilikom svečanog izvlačenja, ove nas godine osim već tradicionalnog seniorskog, u kojem će sudjelovati 132 momčadi, i veteranskog turnira, za koji se prijavilo 58 momčadi, očekuje i drugi malonogometni turnir za žene, na koji se prijavilo 16 momčadi. Turnir počinje 25. studenog te će se osim u popularnoj Dvojci Doma sportova odigravati u sportskim dvoranama Trnsko, Peščenica i Dubrava.

Kristijan Postružin kojem je ovo četvrti nastup na Kutiji ističe kako ove godine sa svojim klubom Puls the night club planiraju svima pomrsiti račune i odnijeti pobjedu. Proslavljeni igrač Dinama, šibenčanin Arijan Ademi nije nikada zaigrao za Kutiju, a ove godine nastupa kao trener ekipe Calimero. Izvlačenju parova prisustvovala je i pjevačica Indira Levak koja je s okupljenima podijelila kako je u tehniciranju s loptom bolja od većine muških kolega i kako joj je to pomoglo tokom njenih energičnih nastupa na pozornici. Boksač Hrvoje Sep koji se sprema za desetak turnira tokom sljedeće godine i nije krio da će se pripremati i na nogometnim terenima, gdje također očekuje knock out sistem igre, baš kako je navikao u boksu, dok njegov kolega Filip Hrgović, europski prvak, nositelj brončane medalje sa Olimpijskih igara te odnedavno i profesionalni boksač sa dvije uzastopne pobjede u prvoj rundi ističe kako svi koji stanu s njim u ring padaju. Izvlačenje parova nije moglo proći bez komičara Ivana Šarića koji prati Kutiju šibica jer je energična, prljava i dinamična, kao basket u Bronxu.

Kutija šibica ove se godine održava od 25. studenog do 28. prosinca 2017.


Komentari