VELIKA UTAKMICA: Cibona traži novu pobjedu, legenda nahvalila Zagrepčane

Foto: Marko Dimić/PIXSELL

Cibona i beogradski Partizan večeras u Domu Dražena Petrovića u Zagrebu igraju zvučnu utakmicu četvrtog kola regionalne ABA lige. S početkom u 19 sati, srest će se momčadi koje su za sada s omjerom 3-0 u ovom natjecanju, a Cibona će se nadati ponavljanju uspjeha do kakvog su igrači zagrebačkog kluba došli u pripremama.

Na početku rujna, na turniru Liburnia kup u Opatiji, Cibona je nadjačala Partizan sa 71:64. Beograđani tada nisu u momčadi imali sve svoje najjače adute, ali zagrebački Vukovi su svojom pobjedom svejedno poslali jaku poruku momčadi koju s klupe vodi legendarni srpski trener Željko Obradović.

S tri pobjede na početku ovosezonskog puta u ABA ligi, Cibona je pokazala da rezultati poput onog pripremnog protiv Partizana nisu slučajnost. Naravno, Vukovi sada žele sve ponoviti, a uoči utakmice, stigla im je sjajna pohvala protivničkog trenera Obradovića.

Riječi koje puno znače

‘Vidi se da u momčadi imaju iznimno dobru ‘kemiju’, u svakom trenutku znaju što žele. To je zasluga i njihovog trenera i svih tih mladih igrača koji igraju s velikom željom’, rekao je Obradović, hvaleći Cibonine igrače i trenera Vladimira Jovanovića, 37-godišnjeg srpskog stručnjaka na klupi Vukova.

Poslije ulaska u novu sezonu u ovom natjecanju s 3-0, nova Cibonina pobjeda bi jako odjeknula, no dakako, svoju riječ ima i Partizan. Beograđani su Obradovićevim povratkom u klub pokazali kakve ambicije imaju, a kako su i oni krenuli s 3-0, za sada potvrđuju visoka očekivanja.

Opatijski turnir pokazao puno

U najavi utakmice u Zagrebu, legendarni srpski trener istaknuo je da mu je poraz od Cibone u Opatiji otkrio nekoliko snaga zagrebačke momčadi.

‘Mogli smo vidjeti da je to vrlo mlada ekipa koja igra agresivnu košarku, a u prva tri kola pokazala je kvalitetu koju ima’, kazao je Obradović.


Komentari