VELIKA PROMJENA U DOMAĆEM NOGOMETU HNL: Kako vam se sviđa novo ime?

Dinamo Hajduk (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Još jedna utakmica i gotovo! HNL cirkus u sezoni 2021./2022. došao je do samog kraja, a još se treba odigrati finale Kupa na Poljudu između Hajduka i Rijeke kako bi se mogla podvući crta. Dinamo je nakon dugog i iscrpljujućeg četveroboja za naslov prvi stigao do cilja, osvojivši 23. titulu prvaka Hrvatske.

Modri su u posljednjem kolu pobijedili drugoplasirane Splićane na Maksimiru, time zaključivši sezonu u velikom stilu. Međutim, prevelike pauze neće biti. Naime, nova sezona HNL-a kreće već 16. srpnja, a tjedan dana ranije bi se trebala odigrati utakmica superkupa. Novina je pak da će se HNL odsada zvati Elitna HT Liga, a ne Prva HNL kao dosada.

Druga HNL postati će Prva liga, dok će jedinstvena treća liga nositi naziv 2. liga. Dakle, čini se da smo se ugledali na Englesku, koja ima Premiership, Championship i League One.

Klubovima omogućeno lakše preživljavanje

Budući da je HNS nedavno potpisao ugovor s HT-om na četiri godine vrijedan ukupno 36 milijuna eura, tim će se činom potpomoći manjim klubovima, koji bi ipak trebali puno lakše ‘živjeti’ s tim prijeko potrebnim sredstvima.

Klubovima će od tog novca pripasti 85 posto, što znači da će svaki klub fiksno dobiti 3.5 milijuna kuna, dok će ostatak ovisiti o ostvarenom plasmanu.

Jednu će utakmicu prenositi i HRT

Nova sezona HNL-a će se emitirati na novim kanalima MAX Sporta koji će biti isključivo dostupni u paketima Max TV-a, EVOtv-a i Iskona, a jednu će utakmicu prenositi i nacionalna dalekovidnica.

Jesenski dio prvenstva trebao bi završiti 12. studenog, nakon čega slijedi pauza zbog zimskog Svjetskog prvenstva u Kataru, koja će trajati sve do 21. siječnja 2023. godine.


Komentari