VELIČANSTVENA POBJEDA: Rukometaši PPD-a Zagreb ‘sredili’ moćni Veszprem

PPD Zagreb

Ovo su čekali čak 16 godina.

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u sklopu 14. kola SEHA Gazprom lige, u kojemu su u subotu 10. prosinca u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu ugostili mađarski Telekom Veszprem, nakon punih 16 godina stigli su do pobjede protiv starog rivala i aktualnog viceprvaka Europe.

Naši dečki dvoboj su završili rezultatom 27:23. 

Zagrepčani nnisu mohli računati na ozlijeđenog Domagoja Pavlovića, a lakše ozljede su spriječile i Mandalinića i Jotića da uđu u igru. S tribina su, pak, navijali Šprem i Jović. zbog lakših ozljeda

Odlučno od samog početka

Već na početku utakmice Zagreb se postavio kao dominantna momčad i poveo s 4:0, a prednost su i održavalai do kraja poluvremena koje je završilo rezultatom 13:10.

Zasjao je ponovo i Ivan Stevanović koji je pošteno iznervirao protivničke igrače “skidanjem” nekoliko zicera, Stivi se zaustavio tek na 14 obrana, a odlično se držao sve do kraja susreta. Iako standardnih pucača Jotića i Mandalinića nije bilo, dobro se PPD snaša i bez njih, a s raspoloženim Josipom Vlačićem.

I oni najiskusniji pokazali su što znaju, Dobrivoje Marković tako je Rolandu Mikleru zabijao i s vanjskih pozicija, a Vori je ponovo odolijevao batinama na crti s Renatom Sulićem i Mirsadom Terzićem. I kapetan Zlatko Horvat u mrežu je ubacivao baš onda kada je to Zagrebu najviše trebalo.

Kada se sve zbroji, cijela momčad zaslužila je pohvale jer su pokazali što se može postići kada svi igraju kao jedan. Nakon punih 16 godina rivalstva napokon je pobjeda otišla u PPD Zagreb, a mađari su se vratili kući praznih ruku. 

Najefikasniji u redovima PPD Zagreba bili su kapetan Horvat s pet, odnosno Dobrivoje Marković i Luka Šebetić s po četiri pogotka. Ivan Stevanović briljirao je s 14 obrana.

 

Sada je pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj 11. kola SEHA Gazprom lige u kojemu će u utorak 13. prosinca u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu ugostiti makedonski Vardar. Početak tog dvoboja predviđen je za 17.00 sati.


Komentari