VELIČANSTVENA POBJEDA: Medvjedi porazili Sjeverstalj na ruskom ledu

HC Severstal Cherepovets

Medvjedi su večeras upisali prvu pobjedu na ledu Sjeverstalja.
Rezultatom 3:0 Medvjedi su završili gostovanje kod Sjeverstalja. Čak tri igrača zatresla su mrežu domaćina i osigurala pobjedu u Čerepovcu.

Sporiji start, napad kojemu je trebalo vremena da se pokrene, ali je na kraju iskoristio ponuđeno, i odličan Michael Garnett na vratima obilježili su igru Medveščaka u četvrtom ovosezonskom susretu sa Sjeverstaljem. Garnett je zaustavio sve udarce, a Tom Zanoški, Alexandre Giroux i Mike Glumac upisali su se u strijelce u prvoj pobjedi u Čerepovcu.

„Odličan je osjećaj zaustaviti sve udarce. Jako sam sretan što su dečki ispred mene u zadnjoj trećini dobro odigrali u obrani i pomogli mi sačuvati mrežu praznom“, izjavio je nakon utakmice Garnett koji je zaustavio 32 udarca na vrata.

Domaćini su odlično otvorili susret i u prvih 20 minuta nizali prilike, dok su Medvjedi pokušavali parirati.

„Jako su dobro otvorili utakmicu, što je uvijek cilj domaćinu. Svaka čast Garnettu, pogotovo za tu prvu trećinu, on nas je spasio“, komentirao je Zanoški, strijelac prvog pogotka i to baš u toj prvoj trećini u kojoj su prilike Medvjeda bile rijetke.

„Sjeverstalj je izgubio pak u svojoj zoni, ja sam ga uzeo i pucao. Najdraže je zabiti i lijepo je da smo došli do ove pobjede, ne predajemo se. Drago mi je za Garnetta što ima još jedan ‘shutout’“, rekao je o pogotku i pobjedi Zanoški. A Garnett, koji je Medvjede držao u igri rekao je o prvoj trećini:

„Super je bilo to što sam došao do nekih većih obrana u prvoj trećini jer mi je samo dalo još malo više sigurnosti. Znao sam da će se dečki probuditi u nekom trenu jer ne možeš tako igrati cijelu utakmicu. A ni oni nisu mogli baš cijelu utakmicu nastaviti stvarati toliko prilika. Vidjelo se da će ih slomiti to što nisu došli do gola.“

I točno tako je bilo. Malo po malo Medvjedi su od početka druge trećine sve bolje parirali i počeli preuzimati inicijativu na ledu. Broj udaraca na vrata gotovo se izjednačio nakon druge trećine, a stalnim pritiscima i kontrama, hokejaši Medveščaka su ga odveli na svoju stranu. Posljednju trećinu otvorio je Giroux sjajno reagiravši ispred gola Sjeverstalja, a sedam minuta do isteka vremena kapetan Glumac i Francis Pare, koji je asistirao na sva tri pogotka, bili su na ledu s timom za igru s igračem manje, i kako je Mark Katic ulazio s klupe za kažnjene, sjurili su se ledom i vratar Jakub Kovar je ostao nemoćan.

S približavanjem kraja utakmice, Medvjedi su se pobrinuli da i njihov vratar ima razloga za slavlje. „U prošloj utakmici je Garnett isto zaslužio ne primiti gol, ali smo bili popustili u igri. Zato smo danas za njega željeli pobijediti i ne primiti gol. Kako mi napadači želimo postići pogodak, tako ga on želi ne primiti“, izjavio je Zanoški.

Držeći se krilatice da je napad najbolja obrana, Medvjedi su pak iznosili iz svoje trećine i trudili se što više stvarati prilike i igru zadržati podalje od svoje zone.

„Nismo dobro krenuli u utakmicu i u prvoj trećini je Sjeverstalj imao bolje prilike, a naš vratar je bio odličan. Da su prvi došli do pogotka, gledali bismo skroz drugačiju utakmicu. No, ovako smo mi stekli samopouzdanje, prilagodili se igri i ograničiti njihove prilike. U igri s igračem manje smo ponovno bili odlični“, sažeo je susret Gordie Dwyer, glavni trener Medveščaka.

Prvenstvo KHL-a uzima kratku pauzu zbog All Star utakmice koja će okruniti All Star tjedan koji se održava u Ufi. A Medvjedi nakon Čerepovca kreću prema Dalekom istoku. Prva od tri domaće momčadi bit će Admiral Vladivostok. Susret je na rasporedu u utorak, 24. siječnja s početkom u 10:30 sati po srednjoeuropskom vremenu. Prijenos je najavljen na kanalu Sport Klub 1.


Komentari