Vedran Čorluka otvorio dušu: Pročitajte što piše u njegovoj knjizi o Svjetskom prvenstvu u Rusiji!

Facebook

Naš proslavljeni reprezentativac Vedran Čorluka napisao je predgovor za rusko izdanje knjige “Rusija mojih snova” u kojoj opisuje sve što se događalo na prošlogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. To je već tjednima najisčekivanija knjiga u Rusiji jer je naš igrač član kluba Lokomotiv iz Moskve. Predgovor prenosimo u cijelosti.

“Nisam ni u najluđim snovima mogao zamisliti da će moja reprezentativna karijera završiti na ovakav predivan način, sa srebrnom medaljom oko vrata u Moskvi, mojem drugom domu i meni najdražem gradu poslije Zagreba.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji na mene je ostavilo prekrasan dojam, ne samo zbog našeg velikog rezultata nego i zbog fenomenalne atmosfere koja ga je pratila. Naravno da ću najviše pamtiti naše utakmice i rijeke naših navijača, koji su i u dalekoj Rusiji u nama igračima stvorili osjećaj kao da igramo u Hrvatskoj.

Nošeni tom prekrasnom atmosferom, ostvarili smo najveći uspjeh hrvatskog nogometa. Samo mi igrači i cijeli stožer znamo koliko smo truda uložili da bismo došli do tog rezultata. Kada sagledam sva velika natjecanja na kojima smo nastupali, tek tada shvatim koliku je ulogu imalo zajedništvo i zrelost ove grupe, koja ni u najtežim iskušenjima nije sumnjala u sebe i svoju kvalitetu.

Ova Hrvatska, koja je bila odlično vođena, bila je ono što se isticalo tijekom cijelog prvenstva – jedna velika obitelj. Uz igračku kvalitetu i malo sreće to je bila dobitna kombinacija da napokon dođemo do veličanstvenog uspjeha koji smo svi priželjkivali.

Moram se osvrnuti i na fenomenalnu organizaciju samog Svjetskog prvenstva, u koju je domaćin uložio velik trud, znam koliko se Moskva mijenjala i uređivala da bi bila spremna za ovaj veliki događaj. Jednostavno, mislili su na svaki najmanji detalj i, moram priznati, iskazali su se u svakom segmentu, od prekrasnih stadiona, gradova, do sadržaja za navijače. Ja sam se tijekom cijelog tog prvenstva osjećao kao kod kuće. Budući da govorim ruski, pomagao sam suigračima kada im je štogod trebalo, ali i govorio da ne budu iznenađeni organizacijom, lijepim gradovima i stadionima. Stvorena je prekrasna slika o Rusiji i s obzirom na to da već sedam godina živim u Moskvi, baš mi je drago da su svima pokazali da je Rusija otvorena zemlja sposobna za najveće događaje na svijetu. Bravo Rusija!

Odlično organizirano prvenstvo poklopilo se i s odličnim nastupom ruske momčadi. Moram priznati da nisam bio optimističan, jer nisu blistali tijekom pripremnih utakmica, ali kada su došle prave utakmice, pokazali su da su odlična momčad s kojom smo imali velikih problema tijekom utakmice u četvrtfinalu.”


Komentari