VEČERAS: DINAMO PROTIV ŠKUPIJA! Trener Čačić pred ispit sezone: ‘Moramo biti bolji nego u prvom susretu’

Ante Čačić (Foto: Davor Pongracic/CROPIX)

Prije večerašnjeg gostovanja u glavnom gradu S. Makedonije Skoplju, trener Dinama Ante Čačić upoznao je medije sa svojim planovima u uzvratnoj utakmici protiv Škupija.

Dinamo je u Maksimiru prije tjedan dana odigrao 2:2 s Makedoncima, a sada će Modri morati dobro zapeti od 21 sat, kako bi prošli neugodno gostovanje.

Trener Domaćih Goce Sedloski kao i njegovi igrači dat će sve od sebe za prolaz Dinama, ali i Ante Čačić je sličnog razmišljanja.

“Učinit ćemo sve kako bi bili bolji nego li u prvom susretu te uz dužno poštovanje prema našem suparniku mislim da je Dinamo kvalitetnija momčad“, mišljenja je trener Dinama.

“Bolji smo od Škofija”

“Iako smo gosti prihvaćam ulogu favorita i u ovom uzvratu. Definitivno moramo odigrati bolju utakmicu nego li u Zagrebu. Po nogometnim parametrima smo imali više od igre i imali smo bolje prilike u prvom susretu. Da smo bolje koristili te šanse imali bi i bolji rezultat te bi ugodnije čekali ovaj uzvrat. Oni su, pak, iskoristili dvije naše nepažnje i došli su do rezultata koji im daje nadu. Mi imamo kvalitetniji igrači kadar, iskustvo iz Europe također je na našoj strani. Želimo odraditi ono što se od nas očekuje”, rekao je Čačić.

Dinamo je već na samom startu kampanje ostao bez Josipa Šutala, a još nekih igrača neće biti na terenu u Skoplju.

“Neće biti Josipa Šutala i Catherine-Theophilea. Hoćemo li igrati s jednim ili dva napadača tek ćemo vidjeti. Ne ovisimo o jednom napadaču i strijelcu, najbolje je to oslikala posljednja utakmica u Koprivnici gdje smo imali pet različitih strijelaca. Škupi? Oni žele iznenađenje, a mi to moramo spriječiti. Naš suparnik je dobar u sredini terena, ima dubinu i dobru energiju, a prema naprijed imaju tri dobra ofenzivna igrača. Inače, Alvarez mi se čini kao njihov najvažniji igrač. No, moram naglasiti kako je Škupi u prvom ogledu izgledao vrlo kompaktno. To mu je davalo snagu”.

Loše reakcije obrane

“Uvijek smo dobro reagirali, ali smo stalno primali prvi pogotke u utakmicama na startu ove sezone. Mislim da je vrijeme da tome dođe kraj. Bilo je kritika na naš račun početkom sezone, ali čak bih naglasio da su nam dobrodošle u tom trenutku”, zaključio je Čačič.

Dinamo neće imati niti potporu BBB zbog kazne UEFA-e izrečene zbog nereda u Sevilli.

Pobjednik susreta između hrvatskog i sjeverno-makedonskog prvaka će u 3. pretkolu igrati protiv boljeg iz susreta Ludogorec – Shamrock Rovers. U prvom susretu bugarski prvak Ludogorec je slavio s 3-0. U slučaju neuspjeha Dinamo seli u 3. pretkolo Europske lige gdje će ih čekati poraženi iz također dvoboja Ludogorec – Shamrock Rovers.


Komentari