VEČERAS ĆE VATRENI SAZNATI PROTIVNIKE NA EURU: Evo gdje sve možete pratiti

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Večeras od 18 sati u glavnom gradu Rumunjske Bukureštu, u dvorani Romexpo održava se ždrijeb za Europsko prvenstvo 2020. Sva događanja i ples kuglica te tko će nam na kraju biti protivnik možete pratiti na prvom programu HTV-a, a putem interneta na HTV-ovoj internetskoj platformi HRTi te portalu Uefa.tv.

Vatreni su unatoč tome što su osvojili svoju kvalifikacijsku skupinu, ostali van šest najboljih reprezentacija u kvalifikacijama te će biti smještena u drugi pot samog ždrijeba, odnosno da vam bude lakše bit će  u drugoj jakosnoj skupini.

Lista nositelja u ždrijebu se prvi put u povijesti neće slagati po nacionalnom renkingu na UEFA-inoj ljestvici, nego po renkingu u ovim kvalifikacijama. Pri slaganju takvog renkinga u skupinama u kojima je bilo šest momčadi prvoplasiranoj ekipi oduzeli su se bodovi osvojeni protiv zadnje momčadi i tako smo dobiti ljestvicu najboljih prvoplasiranih, a onda i najboljih drugoplasiranih momčadi.

Pot 1: Italija, Belgija, Engleska, Njemačka, Ukrajina i Španjolska

Pot 2: Francuska, Poljska, Švicarska, HRVATSKA, Nizozemska i Rusija

Pot 3: Portugal, Turska, Austrija, Danska, Švedska, Češka

Pot 4: Finska, Wales, play-off A, play-off B, play-off C, play-off D.

Reprezentacije će biti podijeljenje u četiri jakosne skupine s po šest momčadi.

U prvoj će biti šest najboljih prvoplasiranih reprezentacija. U drugoj će biti preostale četiri prvoplasirane ekipe (među kojima je i Hrvatska) i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije. U trećoj jakosnoj skupini su preostale drugoplasirane reprezentacije, a u zadnjoj dvije najlošije drugoplasirane reprezentacije te četiri pobjednika dodatnih kvalifikacija. Dodatne kvalifikacije popunjavaju se po renkingu iz skupina Liga nacija (A, B, C i D).

Njemačka je u posljednjem kolu pobijedila Sjevernu Irsku te tome osigurala poziciju u prvom potu i gurnula je Nizozemsku u drugi, u kojem se nalazi i Hrvatska. To znači da Hrvatska neće moći igrati s Oranjama niti s bilo kojom drugom reprezentacijom iz svog jakosnog ranga.

Po prvi puta veliko će se nogometno natjecanje igrati po cijeloj Europi, od Londona i Bukurešta do Sankt-Peterburga.

PO SKUPINAMA ĆE TO OVAKO IZGLEDATI:

Gradovi domaćini:

Skupina A: Rim i Baku

Skupina B: Kopenhagen i Sankt-Peterburg

Skupina C: Amsterdam i Bukurešt

Skupina D: London i Glasgow

Skupina E: Bilbao i Dublin

Skupina F: München i Budimpešta.

 

 

 

 

 

Komentari

loading...