VEĆ DUGO NIJE BILO OVAKO NAPETO: Dinamo je gotovo imao pobjedu u nogama, a onda se pojavio Kalinić

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Sve do posljednje sekunde bilo je napeto na maksimirskom travnjaku.

Dinamo je imao prednost u prvom dijelu, -hajduk je pak bio bolji u drugom, sve u svemu, reklo bi se, ujednačen omjer snaga. Na Hajdukov gol najviše je jurišao kapetan Antolić, a u posljednjim sekundama priliku susreta imao je Junior Fernandes. 

Antolić je preko nekoliko puta pucao s ruba kaznenog prostora, a najljepše udarce izveo je u 30. i 35. minuti. Kod prvog udarca izvrcno je reagirao Machado kada je prošao kroz sredinu i dodao kapetanu, čiji udrarac s 15 metara je uspješno “skinuo” Kalinić. Kod sljedećeg udarca, ponovo isti likovi, Antolić i Machado. Ovoga puta kapetan se snažno okrenuo i zapucao sa 14 metara, tada se lopti na putu ispriječila prečka.

Lopta je kasnije ponovo pronašla put do Antolića koji je tada promašio vrata.

Prva minuta sudačke nadoknade, Soudani centrira, Frendades je najviši u skoku, jedini viši od njega je Kalinić koji je maestralno obranio “bili” gol. 

Čini se da je Fernandes bio dobro raspoložen jer je i na početku druge polovice dobro zapucao glavom, tada je loptu zaustavila vratnica.

Već dvije minute nakon toga Hajduk se probudio, prvu veliku priliku imao je Hamza Barry, koji je ušao na poluvremenu, ali njegov udarac sa 10-ak metara nije uspio proći kraj Livakovića.

Hajdukova prilika utakmice desila se u 78. minuti. Mamolle je opalio s 30 metara, lopta je zaglavila u sredini i pala pred Jeffersona koji je zapucao s bijele točke i za dlaku promašio vrata.

U, doslovno posljednjoj sekundi utakmice  Dinamo je imao priliku pospremiti pobjedu u džep. Antolić je projurio desnim krilom i locirao Heriqueza, njegov udarac je u posljednji čas zaustavio Kalinić.

Nakon vječnog derbija stanje na ljetvici je ovakvo: Dinamo je ostao treći sa 23 boda, a Hajduk četvrti sa 21. Vodeća Rijeka ima 29 bodova, dok je Osijek ostao drugi sa 24.


Komentari