VATRENO U VELIKOJ GORICI: Četvorica navijača senzacionalnu tekmu gledali s dizalice, a rakete na terenu su policiju digle na noge

. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Zbog pandemije koronavirusa, navijači i dalje ne mogu dolaziti na utakmice, stoga je i senzacionalno finale Dinama i Istre 1961 u Velikoj Gorici službeno prošlo uz poštivanje mjera, bez gledatelja.

Ipak, strastveni navijači nisu mogli odoljeti te su unajmili dizalicu sa sjeverne strane kako bi popratili završnicu Kupa. Zaštitari nisu mogli ništa jer nisu bili na stadionu, no ubrzo je došla policija koja ih je zamolila da spuste dizalicu.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

No, četvorica muškaraca nisu odustala te su se nedugo nakon upozorenja ponovno uzdigli i gledali veličanstvenu pobjedu Modrih s konačnim rezultatom 6:3.

u 76. minuti, iza istočne tribine Gradskog stadiona netko je ispalio između pet i šest signalnih raketa s više od 100 metara udaljenosti što je stvaralo problem igračima. Policija se vrlo brzo bacila u potragu za nepoznatim počiniteljima.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Ovo je “Modrima” 16. naslov osvajača “Rabuzinova sunca” te 12. dupla kruna. Istri je pak, ovo bilo drugo finale Kupa, posljednje je igrala 2003. godine kada je izgubila od Hajduka pod imenom Uljanik.

Bilo je to nevjerojatno finale sa čak devet golova, pri čemu je šest palo u drugom dijelu. Dinamo je imao 3-0 na poluvremenu i činilo se kako je pitanje pobjednika razriješeno. No, Istra je na otvaranju drugog dijela s dva gola u samo 60-tak sekundi smanjila na 3-2. Dinamo je potom poveo sa 4-2, ali su Puljani zabili i treći gol. Ipak, Dinamo je s još dva gola otklonio sve dvojbe.


Komentari